- Deres nærvær fører til mindre knuffing og skaper en bedre stemning i drosjekøene enn tidligere. Våre innsatsledere melder også om generelt mindre vold i byen etter at dette tilbudet ble innført, sier politistasjonssjef Ole Hortemo.

Han snakker om natteravnene og foreldre til elever ved Vigvoll skole, som i helgene før jul plasserer seg i hvert sitt telt ved de to største drosjeholdeplassene i sentrum av Kristiansand.

Det vil si natteravnenes telt i Børsparken og foreldreteltet ved jernbanestasjonen.

Sentralt i virksomheten står en 75 år gammel dansk sykkel med tre hjul.

- Lørdag kveld utstyres sykkelen med boller og kanner med kakao og kaffe. Fra 22.30 sykles den litt rundt, for så å bli parkert i Børsparken, kloss ved drosjeholdeplassen. Der blir den stående til julebordgjestene har kommet seg hjem, sier sjefen for natteravnene, Kjartan Myklebust.

Samtidig skal julemusikk lyde og ild fra ei bålpanne gi varme.

Foreldre

Tilsvarende opplegg ble innledet fredag kveld ved drosjeholdeplassen mellom rutebilstasjonen og jernbanestasjonen. Der står foreldre til ungdomsskoleelever fra Hånes, som på denne måten skaffer 60.000 kroner til tiendeklassingers tur til siste krigs konsentrasjonsleir i Auschwitz i Polen neste år.

Daniel Grefsen fra Hånes er med i Polen-komiteen. Han opplyser at teltet ved jernbanestasjonen bemannes både fredag og lørdag tre helger før jul. Pluss en kveld i romjula.

Tiltakene finansieres av restaurantnæringen, Agder Taxi, Taxi SørAptum Kommunikasjon, Kvadraturforeningen og kommunen.

- Suverene tiltak, sier Hans Tore Sørbø, daglig leder i Agder Taxi.

- Sjåførene våre sier at dette er noe passasjerene snakker mye om. Vi ser tydelig at dette skaper hyggelig stemning og tar brodden fra uro i køen. Dette er virkelig et samfunnsnyttig tiltak, poengterer Sørbø.

Til dette bildet hører det med at flere av Kristiansands utesteder i år vil anbefale alkoholfrie drinker til sine gjester.