Det er registreringstallene for nye biler i august det dreier seg om, og at Volkswagen topper med 63 biler er ingen sensasjon. På topp har merket ligget svært lenge. Litt mer overraskende er det kanskje at Toyota, som vanligvis er å finne på andreplass, denne gang må finne seg i å se Skoda foran seg. Med 39 nye biler fortsetter Skoda med sterkt salg også i august. Og på vei mot høst og vinter og sesong for biler med firehjulsdrift, er det grunn til å tro at Skoda fortsatt vil selge bra. På firehjulsdrift har merket biler som ikke minst hevder seg godt prismessig.

Et tredje «Gumpen-selskap» har også løftet seg i august. Audi følger på fjerdeplass, etter Toyota som noterte seg for 37 nye biler, mens Audi registrerte 32 nye biler. Og for å holde oss til Gumpen-konsernet, så følger Sørlandets Bilsenter med sine Nissan-biler på delt femteplass sammen med BMW med 28 nyregistreringer.

Når det gjelder enkeltmerker på august-statistikken, er det igjen små overraskelser VW Golf leder knepent foran VW Up. Og en vesentlig del av Up-ene er nok elektrisk drevet. Nissan Leaf har ikke latt seg slå ut av de mange konkurrentene som er dukket opp på elbil-sektoren det siste året og ligger på tredjeplass.

Interessant er det å se på Skoda der Octavia tradisjonelt har vært den desiderte bestselgeren. I august er det stor spredning blant de mange Skoda-utgavene der storebror Superb topper.

De to Toyota-modellene Auris og Yaris gjør det også bra med henholdsvis fjerde— og femteplass i august.

Tesla dyr som brukt

Nettstedet broom.no har undersøkt prisene på brukte Tesla-biler og konkluderer med at det er penger å tjene på å selge denne bilen brukt. Ny model S starter på 463.800 kroner helt uten noe ekstrautstyr og med den minste batteripakken på 60 KWt. I bruktmarkedet ligger det nå 35 Model S til salgs. Og den billigste, en 2013-modell som har gått 12.000 kilometer, koster 550.000 kroner. Det ser med andre ord ut til at de aller fleste brukte Tesla Model S er blitt dyrere som bruktbiler enn de var i innkjøp som nybil.

Audi tilbakekaller

Det er funnet en feil som gjør at 70.000 eksemplarer av Audi tilbakekalles. Feilen kan medføre at førerne må tråkke hardere på bremsepedalen for å få full effekt, skriver VG. I Norge dreier det seg om 704 biler som kalles inn. Det er kun biler med den 3,0 liter store dieselmotoren produsert mellom mars og desember 2012 som har den potensielle feilen.

— Det er viktig å understreke at det er snakk om en mulig feil på bilene vi nå rutinemessig innkaller. Vi kjenner ikke til at biler skal ha hatt uhell som resultat av feilen, sier Audis informasjonssjef, Marius Tegneby.

Ny Kia Sorento underveis

En ny Kia Sorento blir i følge nettstedet autofil.no lansert på den internasjonale bilutstillingen i Paris første uken i oktober. Bilen skal ha vokst i lengde og bredde, men sunket i høyde, i forhold til forgjengeren, og akselavstanden er økt med åtte centimeter. Med tre seterader ligger det dessuten i kortene at bilen er en syvseter. Det er fem motoralternativer å velge blant i nye Sorento, og de spenner fra 172 til 270 hestekrefter.