De viser til at bygget dermed er regulert på sviktende premisser.

— Man har utfordret planene og satt til side regler og bestemmelser fordi det var en hjørnesteinsbedrift som skulle etablere seg. Da er det ikke helt uvesentlig at NOV trekker seg, det er en utfordring, uttalte Solveig Nilsen (V) i byutviklingsstyret torsdag.

Hun pekte på at området opprinnelig var til sjørettet næring, ikke kontorer, og at man godtok et såpass romslig bygg i sjøkanten - 35.000 kvadratmeter.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Påklaget vedtaket

Etter bystyrets Støodden-vedtak før sommeren skrinla National Oilwell Varco (NOV) planen om å samlokalisere 1700 ansatte. Årsak: 350 p-plasser var 450 for lite.

Jeg husker selv jeg nevnte at hvis det var Felleskjøpet, ville jeg ikke gått inn for saken.

Deretter har Randesund bydelsråd påklaget bystyrets vedtak, i likhet med flere grunneiere og naboer i området. De mener vedtaket ble gjort på feil grunnlag.

Også i Ap har diskusjonen gått i ettertid.

— Vi argumenterte alle for å legge til rette for en hjørnesteinsbedrift, jeg husker selv jeg nevnte at hvis det var Felleskjøpet, ville jeg ikke gått inn for saken. Dette er et ad notam til oss selv, påpekte gruppeleder Mette Gundersen, som løftet problemstillingen fram for sine kolleger.

- Står seg greit

Høyre ser ikke saken på samme måte, men mener parkeringsrestriksjonene tilsier at man ikke tok spesielle hensyn til NOV.

Bystyret vedtok Støodden-planen i slutten av mai. Her er Grete Kvelland Skaara (KrF) på talerstolen. Foto: Tore André Baardsen

— Vedtaket står seg greit. Hvis vi doblet antall p-plasser var det annerledes. Jeg opplever at flere store firmaer kan bruke dette nå, uttalte Odd Nordmo, og la til at flere tunge rekkefølgekrav påhviler utbygger, så som trafikksikkerhetstiltak langs Sømsveien og utbedring av flere kryss.Plan- og bygningssjef Venke Moe i kommunen opplyste at det finnes en «sikkerhetsventil» i planbestemmelsene om at første byggetrinn skal være på minimum 10.000 kvadratmeter, og at bygget skal være hovedkontor for en viktig bedrift.

Klagen ble ikke tatt til følge, dermed sendes saken nå over til Fylkesmannen for endelig avgjørelse.