SISTE: Ifølge NTB er fire personer kjørt til sykehus og seks til legevakt etter kollisjonen. Totalt er 35 personer evakuert.

Ti personer skal være skadet, melder politiet, som fikk melding om ulykken klokken 17.28. Ifølge medisinsk personell på stedet er ingen av disse kritisk skadet.

— Alle nødetatene er på stedet. Det skal være ti skadede, men skadeomfanget er ukjent, sier operasjonsleder Ola Krokan til Oslobyrundt klokken 17.40. ## Bussen kjørte på rødt

VGhar vært i kontakt med ektemannen til et øyenvite. Hun sa bussen kjørte på rødt lys på grunn av en politibil i utrykning.

— Kona sa at det smalt skikkelig, og jeg fikk inntrykk av at det var bussen som kjørte på rødt for å vike for politibilen. Da kom trikken, og de kolliderte, sier han til avisen.

Dette fikk VG bekreftet fra innsatslederen på stedet.

— Bussen kjørte på rødt og traff trikken. Om dette var på grunn av utrykningskjøretøyet eller ikke, er foreløpig uvisst.

- Tragisk og dramatisk

Kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien opplyser til Osloby tirsdag kveld at de foreløpig ikke har oversikt over hendelsesforløpet. Personene skal etter forholdene ha det bra, og blir ivaretatt av Sporveien. Osloby er ikke kjent med tilstanden til bussjåføren.

— Vi jobber med å få klarhet i situasjonen. Men det som er klart, er at dette er en tragisk og dramatisk hendelse, som helt sikkert vil prege oss på mange måter, sier Asperud.

Politiet vil etterforske saken videre. Sporveien utelukker heller ikke at de vil granske saken på egenhånd.

— Vi vil bistå politiet i deres arbeid. Trikken har en ferdskriver, som rutinemessig vil bli tatt ut, som vil kunne gi et godt bilde av trikkens bevegelser da ulykken skjedde. Vi vil selfølgelig overlevere de dataene til politiet, sier Asperud.