— Vindkraftsaken har stor betydning for fremtiden. Da er det viktig at det ikke har vært noe feil med saksbehandlingen og at vi har vårt på det tørre, sa varaordfører Arild Espegren(KrF) før vedtaket ble fattet.

Ordfører Arild Windsland (H) ledet onsdag et ekstraordinært kommunestyremøte som enstemmig vedtok å oppheve vedtaket fra 19. november.

Et flertall sa da ja til å tillate bygging av 57 vindmøller i Birkenes. Etterpå ble det stilt spørsmål ved habiliteten til to av politikerne som stemte ja og dermed sikret flertall 11 mot 10. ## Ugyldig vedtak

Lille julaften i fjor ba Birkenes Kommunesektorens organisasjon (KS) om å gi en vurdering av habiliteten til de to politikerne. 20. januar konkluderte KS med at John Olav Fidje (H) var inhabil, mens Eva Aabel Retterholt (Sp) var habil. Årsaken til Fidjes inhabilitet er at broren Torbjørn Fidje eier grunn hvor nettlinjen fra vindkraftanlegget skal plasseres.

"Etter min vurdering må vedtaket derfor anses ugyldig og saken må behandles på nytt", fastslo KS-advokat Siri Tofte.

Onsdag ettermiddag ble det altså klart at kommunestyret støtter denne konklusjonen. Dermed vil vindkraftutbyggingen behandles på nytt 11. februar.

Endret resultat?

Ordfører Windsland oppfordrer alle i kommunestyret til å bruke tiden frem mot møtet til å nøye vurdere sin habilitet.

— Jeg vil ikke kritisere John Olav Fidje. Det er sånn som kan skje. Nå må alle politikerne gå i seg selv for å være sikre, sier Windsland.

Windsland tror det blir like jevnt som sist når saken kommer opp 11. februar.

— Det er umulig å si noe om hva resultatet blir. Flere av varamedlemmene som stemte sist vil ikke stemme nå. Hva de faste som ikke kunne møte sist vil stemme vet jeg ikke, sier Windsland.