SELVPORTRETT: Konservator Karl Olav Mortensen setter ut en av skulpturene til Dagfin Kjølsrud i galleriet i Buen. Dette er et selvportrett av Kjølsrud. Foto: Jarle R. Martinsen
SETTER UT: Torborg Bækholt i Mandal kunstforening plasserer en av skulpturene. Denne heter "Otto Fr Lønn". Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: – Ja, normalt skal man jo ikke røre på utstilte verk, men akkurat denne er lov, sier Torborg Bækholt i Mandal kunstforening.

Det er samlingen som Sørlandets Kunstmuseum har i sin varetekt som nå stilles ut i Buen. Da den ble vist i Kristiansand var det langt flere verk, blant annet fra private samlinger.

13 skulpturer

– Vi har 13 skulpturer, hovedsakelig av mennesker, sier konservator Karl Ove Mortensen.

Men det er altså en skulptur av et lam, som barna skal få røre. – Vi venter besøk av åtte barnehager, så det er nok et tilbud som blir benyttet, smiler Bækholt.

Kjenner kunstneren

Hun sier at selv om Kjølsrud døde i 1975 er det fortsatt mange eldre mandalitter som kjenner til ham. Hun håper derfor mange vil ta turen til Buen.Utstillingen varer til 17. februar. Deretter skal den videre til Flekkefjord.