KRISTIANSAND: Det var onsdag kveld at en politipatrulje ville kontrollere en gjenganger som ble observert på et busstopp på Bjørndalssletta. Da politimennene kom i kontakt med mannen, så de at han var i besittelse av en kniv.

Mannen oppbevarte også en gjenstand på innsiden av bukselinningen som politifolkene ville kontrollere.

Skarp ammunisjon

Da slo han seg fullstendig vrang. Politiet måtte bruke pepperspray på 26-åringen og tilkalte forsterkninger for å få kontroll på ham.

Det viste seg at mannen hadde en pistol i lommen med skarp ammunisjon i magasinet.

Torsdag ble mannen avhørt av politiet og fredag ble han framstilt for varetektsfengsling. Han har ingen forklaring på hvor han har fått tak i våpenet.

Han er siktet for brudd på våpenlovgivningen, veitrafikkloven samt vold mot politiet. Han er også siktet for flere brudd på straffeloven.

Gjentakelsesfare

— Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder, skriver tingrettsdommer Arve Lien i fengslingskjennelsen.

Retten ga politiet medhold i å sette mannen i varetekt i fire uker inntil straffesaken mot ham kommer opp i retten. Fengslingen ble begrunnet med fare for gjentakelse.

— Tiltalte har også selv uttrykt et ønske om å bli ferdig med saken, skriver Lien i kjennelsen.

Mannen er domfelt fem ganger i tidsrommet fra 2003 til 2011.