Som et av innslagene under grunnsteinsnedleggelsen for Q42, sendte barn fra Filadelfia-menigheten og familiepastor Jan Kjosavik bønner opp i lufta i gassballonger. Foto: Kjartan Bjelland
Ordfører Arvid Grundekjøn beskrev under grunnsteinsnedleggelsen Filadelfia som en viktig alliert for kommunen både når det gjelder barnehageutbygging, ungdomsarbeid og eldreomsorg. Foto: Kjartan Bjelland

— Det er utrolig stort å være den som får grave ned eikenøtta som symboliserer grunnsteinen. Denne skal senere monteres permanent i nybygget bak glass. Jeg håper hele byen skal oppleve at dette bygget blir et trygt og godt sted å komme til.

Slik ordla Thor-Harald Evenstad seg da han foretok de symbolske spadetakene på tomten der Filadelfias nye storstue skal stå ferdig om to år.

Ordføreren hilste

Blant de som kom med en hilsen under seremonien var ordfører Arvid Grundekjøn. Han trakk fram at byggeprosjektet har vært diskutert i det vide og brede i både kommuneadministrasjon og politisk utvalg. Alt fra byggets høyde, takvinkler og skyggevinklinger til forholdet til murbyplanen har vært debattert. Ordføreren roste ellers Filadelfia som en god alliert både når det gjelder utbygging og drift av barnehager, ungdomsarbeid og eldreomsorg.

— Boligene i Kvartal 42 blir også et flott tilbud til eldre som ønsker å bo sentralt i hjertet av sentrum. Bygget vil også romme byens største kongress- og konferansesenter, som gjør at langt større arrangementer enn tidligere nå kan legges til Kristiansand, sier Arvid Grundekjøn.

Hovedpastor Øyvind Valvik sier grunnsteinsnedleggelsen er en stor dag både for menigheten og byen.

- Guds plan for byen

— Det vi har vært med på her i dag er noe lang større enn oss som enkeltmennesker og menighet. Vi legger ned grunnsteinen for noe som har ligget hos Gud fra evigheten. Dette er en del av Guds plan for byen vår. Det har vært en lang reise på over 20 år fra idé til der vi står i dag. Når bygget står ferdig om to år tror vi det skal bli et springbrett inn i nye miljøer og kulturer, sier Øyvind Valvik.

Q42

Kvartal 42 skal foruten å inneholde nye lokaler til Filadelfia Kristiansand få et stort kongressenter og 71 selveierleiligheter. Disse vil bli spesielt tilrettelagt for eldre. Nybygget vil ruve opp til seks etasjer over bakken og to under jorda. Bygget som utvilsomt blir et nytt signalbygg i Kvadraturen har fått navnet «Q42». Det er den norske arkitekten Kristin Jarmund som har tegnet bygget. BRG er entreprenøren som snart vil ta fatt på byggearbeidene.