Fikk sin 14. dom mens han satt i fengsel og sonet for tidligere lovbrudd

En 35 år gammel mann bosatt i Kristiansand ble dømt til halvannet års fengsel etter å ha begått 30 lovbrudd på et år.

Publisert: Publisert:

Mannen sitter allerede i fengsel og soner sin 13. dom. Når han er ferdig med den, venter nye 15 måneder i fengsel. Foto: Eivind Kristensen

  • Kjetil Nygaard
Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: Den ferske dommen fra Kristiansand tingrett ble avsagt mandag.

Av den framgår det at mannen har begått 30 lovbrudd på ett år. Han er dømt for ni overtredelser av straffeloven, 16 brudd på vegtrafikkloven og fem brudd på legemiddelloven.

35-åringen soner per nå en tre måneders fengselsstraff for blant annet kjøring i narkorus. Han er domfelt 13 ganger tidligere. I tillegg har han fått seks forelegg og fem selvstendige bøter de siste 20 årene.

I retten innrømmet han de fleste av de 30 lovbruddene han sto tiltalt for. De tre han nektet for, ble han også dømt for.

Kjørte uten lappen i narkorus

21-åringen ble fradømt førerkortet i 2008. Siden det har han aldri hatt førerkort. Det har derimot ikke hindret ham i å sette seg bak rattet.

I løpet av seks måneder i 2015, ble han stoppet som bilfører fem ganger. Alle fem gangene var han påvirket av amfetamin og andre narkotiske stoffer.

– Framstår totalt respektløs

I tillegg kjørte han en uregistrert bil en av gangene. En annen gang ble han tatt for å kjøre i 115 km/t i 70-sona på E 39 gjennom Søgne.

– Når det gjelder overtredelsene av vegtrafikkloven i form av ruspåvirket kjøring og kjøring uten gyldig førerkort, framstår tiltalte som totalt respektløs overfor denne type bestemmelser, konkluderer tingretten i straffeutmålingen.

Han ble dømt til 18 måneders fengsel, hvorav 90 dager ble gjort betinget. I tillegg ble han dømt til å betale 5000 kroner i bot. Han ble også fratatt tre kniver.

Bar kniv i sentrum

Han er også dømt for å bruk og besittelse av narkotika fem ganger. En vårdag i år ble mannen stoppet da han kjørte en stjålet moped i narkorus i Kvadraturen. Da hadde han to kniver på seg.

En annen gang ble han stoppet i Vennesla sentrum, og var i besittelse av en kniv.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Kjetil Nygaard kjetil.nygaard@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand
  2. E39
  3. Amfetamin