PRAKTISK: Ekteparet Natalie og Thomas Nordbø er glade for at det nå er slutt på lang reisevei for å handle mat. – Vi bor bare 100 meter unna den nye butikken, så nå trenger vi ikke lenger å dra helt til Vennesla, sier de. Foto: Reidar Kollstad
FYLTE VOGNA: Merethe Marcussen handler vanligvis i butikken hun jobber i, men fylte opp vogna med varer fra Spar på åpningsdagen. – Jeg var nysgjerrig og måtte innom for å se på utvalget! Det har blitt en veldig fin butikk, sier hun. Foto: Reidar Kollstad
UVANT: – Denne butikken er mye større enn den vi hadde før, og det er litt uvant. Men det blir kjempe gøy å jobbe her, sier Karianne Jørgensen, som jobber på den nye Spar Øvrebø. Foto: Reidar Kollstad
FORNØYDE KUNDER: Synnøve Reiersland og Aslaug Dale er svært fornøyde med at Øvrebø har fått et nytt handletilbud. Foto: Reidar Kollstad
FIKK BLOMSTER: Butikkleder Jan Ivar Kleveland (t.v) fikk blomster på åpningen av barna fra Djupmyra barnehage. F.v: Oda Sofie Hunsbedt (4,5), Sander Kallhovd (5) og Jonas Hageland (5). De har hatt prosjekt om oppbyggingen av butikken i flere måneder, og gledet seg til å se hvordan lokalet har blitt. Foto: Reidar Kollstad

VENNESLA: – Vi har gledet oss veldig til å få ny butikk, og har hatt nedtelling til åpningen, sier Liv Grete Netteland.

Sammen med venninna Margot Thomassen var hun på Skarpengland for å få med seg åpningen av Spar Øvrebø torsdag morgen.

– Det har blitt veldig fint her, sier de.

Etter at butikken brant ned i juli i fjor har bygda vært uten matvarebutikk, postkontor og bank, og stedet har lignet en spøkelsesby ifølge flere innbyggere.

– Det har vært lite liv her. Vi har dratt til Kristiansand for å treffe folk, men nå har vi endelig et sted å henge igjen, sier Kenneth Hansen (16).

Ny møteplass

Folk i alle aldere var innom butikken på åpningsdagen, og flere tok seg tid til en pause i handlingen. Den nye butikken har i tillegg til dagligvarer, en kaffemaskin og en krok med stoler og bord.

BRANN: Spar-butikken på Øvrebø brant ned i juli i fjor. Foto: Privat

– Vi håper at dette blir bygdas nye møteplass. Det har vært helt dødt her uten butikken, men nå våkner Øvrebø til liv igjen, sier søstrene Hanne Irene Bakke og Connie Ormshammer.Karianne Jørgensen jobbet tidligere i den gamle butikken, og har sin første dag i nye lokaler.

– Det er litt rart og uvant. Denne butikken er mye større, og kanskje ikke så personlig som den vi hadde før. Men det er veldig gøy og bare positivt, sier hun.

Vil ha kundene tilbake

Jan Ivar Kleveland er butikkleder og eier av bygget som inneholder fem leiligheter i tillegg til butikken. Han antyder at han har investert 25 — 30 millioner bare i butikkdelen.

– Jeg håper at kundene som handlet her før kommer tilbake. Vi har holdt stengt i 11 måneder, og må bevise for dem at dette er en bra butikk. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger fra kundene på åpningen i dag, sier Kleveland.

Praktisk med nærbutikk

Ekteparet Natalie og Thomas Nordbø fra Trondheim flyttet til Skarpengland rett før brannen, og er svært glade for at Spar endelig åpnet.

– Vi er spente på utvalget, men kommer nok til å handle her uansett. Vi bor bare 100 meter unna, og det er praktisk å slippe å kjøre helt til Vennesla for å kjøpe mat. Vi sparer mye tid og bensin på det, sier Thomas Nordbø.

Post og bank i butikk

Tidligere hadde bygda både postkontor og bank, og de etterlengtede tjenestene er nå tilbake i den nye butikken. Distriktssjef i Posten, Espen Bergum, var på Øvrebø for å hjelpe de ansatte med å få utstyret til å fungere.

– Det har ikke vært brukt på nesten ett år, så det tar litt tid å få alt i gang. Men det blir veldig bra, sier Bergum.

Han forteller at posten på Spar Øvrebø skal tilby vanlige banktjenester som uttak, innskudd og girobetaling.

PlussBank har valgt å ikke gjenåpne sin filial på Øvrebø etter brannen.