KRISTIANSAND: — Han fikk en sladd og stoppet med bakhjulet i en sandhaug. Deretter ble han kastet av og falt mellom fem og ti meter før han landet på hodet i grustaket, sier kameraten som var vitne til velten fra en grushøyde i nærheten.

Selve velten virket ikke veldig dramatisk, men kameraten skjønte likevel at han måtte handle raskt.

— Jeg har drevet med motorsport i mange år og vet hvordan de tryner. Når de detter sånn gjelder det å være rask. Da jeg kom bort var han bevisstløs, men etter hvert reagerte han når jeg snakket til ham.

Hadde ikke på seg hjelm

Ifølge kameraten kan firehjulingen ha beveget seg i om lag 30 kilometer i timen. Han bekrefter at 20-åringen ikke hadde hjelm på seg da ulykken skjedde.

— Han er ingen nybegynner og har kjørt firehjuling før, sier kameraten, som ringte ambulanse med en gang han kom bort til 20-åringen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.20 i går kveld. Kort tid etterpå var ambulanse, luftambulanse og politi på plass på stedet.

Sendt med luftambulanse til Oslo

Politiet opplyste i går at 20-åringen hadde pådratt seg slagskader i hode, nakke og skulder, men at skadene skulle være mindre alvorlig. Da 20-åringen ankom sykehuset i Kristiansand viste det seg at skadene var mer omfattende enn først antatt. Litt utpå kvelden ble han derfor sendt videre til Oslo universitetssykehus avdeling Ullevål.

— Situasjonen var mer alvorlig enn vi først fikk meldinger om, sier operasjonsleder Dag Kjær i Agder politiidistrikt.

I pasientskademeldingen til Oslo universitetssykehus beskrives sørlendingens skader som alvorlige.

Ulykken skjedde i et grustak inne på industriområdet til Mjåvann Tomteutvikling.