KRISTIANSAND: Klokken 19.35 fikk politiet melding om at en person utkledd som klovn hadde skremt barn ved fritidsklubben på Roligheden gård på Lund.

Tidligere samme dag ble en liten gutt skremt av en klovn med lekekniv i Lillesand.

Fant på historie

– En far ringte oss og fortalte at hans sønn hadde blitt skremt av en person utkledd som klovn. Sønnen var på fritidsklubben, og klovnen hadde hoppet ut foran flere barn og skremte dem med noe som kan ha vært en kniv. Klovnen skal ha vært kledd i fullt klovneutstyr med maske og grønn parykk, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt.

Kort tid etter at politipatruljen hadde vært på stedet og snakket med ungdommene kom sannheten frem.

Politiet undersøkte stedet onsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard

– Patruljen nøstet litt i historien, og kom frem til at de eldre ungdommene på fritidsklubben hadde fortalt om klovnen til de yngre for å skremme dem. Dette har blitt tatt tak i av de voksne på fritidsklubben, og politiet har tatt en prat med dem om at denne type spøk ikke er morsom, sier operasjonslederen.

– Oppdiktet og opphauset

Innsatsleder Kjell Iveland sier til Fædrelandsvennen at ingen av ungdommene på klubben sier at de faktisk har sett en klovn.

– Det er 70–80 ungdommer her i kveld, og en del av dem har lekt i skogen. Noen av de eldre ungdommene har skremt de yngre med at de har sett en klovn med kniv. Mange har vært ute i samme område, og noen av dem har også ropt for å skape frykt. Politiet har snakket med mange, men ingen har sett klovnen. Det hele virker oppdiktet og opphauset, men det er allikevel ikke noe greit. Både lederne ved klubben og vi i politiet tar dette på alvor, da det skaper frykt, sier Iveland.

En person utkledd som klovn skremte barn på Roligheden fritidsklubb i Kristiansand onsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard