Hiddink er på vei til absolutt heltestatus i Russland. Tidligere har han utrettet store ting med Sør-Korea (VM-semifinale), men det han gjør med Russland er om mulig enda mer imponerende. Egentlig kommer suksessen to år for tidlig. Trenergeniet har bygget opp det russiske landslaget med tanke på VM i Sør-Afrika om to år. Men med hurtig angrepsfotball og strålende individualister som Andrej Arsjavin og Roman Pavljutsjenko stormer russerne fram i EM.Russerne viste storform allerede i EM-kvalifiseringen og i lørdagens kvartfinale ble tidligere så suverene Nederland utspilt. Marco van Basten har blitt rost til skyene for de oransjes spill så langt i mesterskapet, men Hiddinks Russland var hans Nederland totalt overlegne.

— Jeg vet ikke hvor langt vi har kommet siden forberedelsene til åpningskampen (1-4 mot Spania). Men Nederland er et lag man ikke kan utspille taktisk, teknisk eller fysisk. Vi gjorde det på alle de tre måtene, sa Hiddink.

Russland var regnet som en outsider til EM-tittelen før mesterskapet startet, men skuffet i den første gruppespillkampen. Russerne tok seg imidlertid videre etter flott angrepsfotball i de neste kampene.

Men i lørdagens kvartfinale var de ikke levnet mye håp. Nederland har storspilt til nå i mesterskapet og ble regnet som den klare gullkandidaten etter tre imponerende seiere i gruppespillet. (©NTB)