Siktet bilfører i Sandefjord har meldt seg for politiet

Mannen i 30-årene politiet har siktet for uaktsomt drap etter en påkjørsel i Sandefjord fredag kveld, meldte seg lørdag ettermiddag. En kvinne i 50-årene døde.

Publisert
  • NTB

– Han tok selv kontakt med politiet i Sandefjord ca. klokken 16.30, opplyser jourhavende jurist Renate Tveite i Sørøst politidistrikt.

Det var et ektepar i 50-årene som ble meid ned da en sølvgrå Audi A3 av ukjente grunner skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt.

Politiet ble varslet om ulykken ved 20-tiden fredag kveld. Litt før midnatt kom opplysningen om at kvinnen som ble skadd, var død. Ektemannen fikk lettere skader i påkjørselen.

Uaktsomt drap

Føreren av Audien stakk av etter ulykken, og bilen ble først funnet klokka 21.52 på Hasle i Sandefjord. Lørdag ettermiddag tok politiet ut siktelse mot mannen i 30-årene før han meldte seg for politiet.

Politiet opplyser lørdag kveld at den siktede mannen ikke vil bli avhørt før midt på dagen søndag. Det er ikke opplyst om mannen har fått oppnevnt noen forsvarer.

Etter avhøret søndag vil det bli tatt stilling til om mannen skal framstilles for varetekt eller ikke.

Ikke siktedes bil

Tveite opplyser at den siktede ikke er bilens eier, men at eieren er en kvinne som befinner seg i utlandet. Ifølge Sandefjords Blad skal den siktede være kvinnens eksmann.

– Vi har ingen opplysninger om at bilen er stjålet eller at den ble benyttet uten tillatelse fra eieren, opplyste Tveite til NTB lørdag ettermiddag.

Ingen personer var vitne til selve påkjørselen, men flere politiet har snakket med har fortalt om en bil som ble sett kjørende i høy hastighet kort tid etter. Lørdag ettermiddag arbeidet politiet fremdeles med både taktisk og teknisk etterforskning av påkjørselen.

Publisert