— Jeg er svært fornøyd med at Nygaard har sagt ja. Han har tenkt over tilbudet i noen uker. Tidligere denne uka kom han med et positivt svar, sier styreleder i Lindesnes avis, Kjell Moen.

Klokka 10 fredag ble de ansatte orientert om ansettelsen.

Det skjer etter at Svein Enersen i november meddelte at han ville slutte i redaktørstillingen for å begynne som kommunikasjonsrådgiver i Agder politidistrikt.

- På alle plattformer

Nygaard har i mange år jobbet som journalist på VGs lokalkontor i Kristiansand. Før det jobbet han som journalist nettopp i Lindesnes i Mandal.

– Det er jo først og fremst journalistene som skaper avisen. Men jeg tror absolutt jeg skal kunne bidra til å få flere saker på nett og mobil. I det hele tatt er det snakk om å befeste Lindesnes på alle plattformer, ikke bare i papir, sier Nygaard til Lindesnes Avis.

Hans far, Odd Nygaard, har tidligere vært redaktør i Lindesnes.

- Bred erfaring

— Fridtjof Nygaard har bred erfaring etter mange år i yrket. Han har dessuten solid kompetanse innen det digitale verktøyet som Lindesnes er på full fart inn i. Jeg tror vi innen kort tid vil se merkbare initiativ som leserne vil sette stor pris på, sier Moen.

Det er uklart når Nygaard begynner i jobben, men i følge Moen vil det skje raskt.