Kristiansand tingrett har slått fast at en 26-åring, som var prøvemedlem i motorsykkelklubben Mongols, var oppdragsgiver for en 22-åring som var nederst på rangstigen i klubben som supporter.

De er domfelt for kjøp og oppbevaring av snaut to kilo hasj, og 750 gram hasj og oppbevaring av 120 gram marihuana.

I retten erkjente yngstemann at han hadde solgt hasj, men hevdet han gjorde dette på egen hånd. Eldstemann nektet for å ha noe med saken å gjøre.

Omfattende avlytting av mobilsamtaler og sms— er førte til at politiet rullet opp nettverket. Flere vitner har forklart seg om at 26-åringen var sjefen.

Straffen er satt til 14 måneders fengsel, hvorav fem måneder gjøres betinget for 22-åringen. Til fradrag i den ubetingede delen kommer 100 dagers varetekt.

26-åringen er dømt til ti måneders fengsel, hvorav fire måneder er betinget. Til fradrag kommer 37 dagers varetekt.

Bakgrunnen for at mennene slipper å sone store deler av straffen er at saken er blitt gammel. Retten kutter av samme grunn noe av på beløpet som skal inndras: 40.000 kroner som stammer fra hasjsalg.

De straffbare forholdene fant sted i 2012 og 2013. Totalt er sju personer dømt for å ha kjøpt hasj av de tiltalte. Fire personer har fått bøter, mens to har uoppgjorte saker.