Natt til søndag 22. september i fjor ble Eriksson funnet bevisstløs i Festningsgata i Kristiansand. Da 28-åringen ankom sykehuset ble det konstatert brudd på hodeskallen og hjerneblødning.

11 dager senere meldte en 24 år gammel mann seg for politiet i Kristiansand. Han tilsto da at han hadde slått svensken i hodet og deretter gått fra stedet.

Tre av 24-åringens kollegaer var vitne til hendelsen, men ingen av dem meldte seg før 24-åringen selv gjorde det.

Fikk strafferabatt

Kristiansand tingrett har kommet fram til at 24-åringen skal idømmes sju måneders fengsel for legemsbeskadigelsen.

Han må også betale 40.000 kroner i erstatning.

Retten har konkludert med at 24-åringen var i stand til å forstå at et hardt slag mot hodet utgjør et betydelig skadepotensial. I formildende retning peker retten på at 24-åringen erkjente de faktiske forhold da han meldte seg for politiet, selv om det tok 11 dager og et visst press fra vitnene som hadde sett hendelsen.

«Det må imidlertid ha hatt stor betydning for fornærmede at saken ikke ble stående uoppklart, og tiltaltes tilståelse har også lettet iretteføringen og etterforskningen noe», skriver dommerfullmektig Elin Moseidjord i dommen.

Angrende synder

24-åringen fortalte at han angret på det han hadde gjort da han forklarte seg i retten.

— Jeg følte at hele min verden ville rase sammen hvis dette kom ut. Dagen etter var jeg i sjokk. Jo mer informasjon jeg fikk, jo mer skyldfølelse fikk jeg. Jeg klarte ikke å fungere normalt og til slutt gikk jeg til politiet, sa 24-åringen.

Han beklaget overfor Eriksson, som godtok voldsmannens unnskyldning.

— Jeg vil ham ikke noe vondt. Nå er jeg mest opptatt av å bli ferdig med saken og komme meg videre i livet, sa Eriksson (28) til Fædrelandsvennen etter rettssaken.