— 90 nye elevbedrifter i løpet av de to årene som entreprenørskapsprosjektet har vart, viser et stort engasjement hos elevene. Det har vært et suksesskriterium, sier ordfører Arvid Grundekjøn.

Det var administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Anne Kathrine Slungård, som under en middag på Skoletinget 2014 i Oslo onsdag kveld overrekte prisen til Kristiansand kommune.

— Vi er utrolig stolte, og må rose de mange på skolene som har arbeidet med dette systematisk gjennom flere år. Næringslivet i kommunen har også bidratt positivt, og åpnet dørene sine for elever, sier oppvekstdirektør Arild Rekve.

Juryen viser til at kommunen har arbeidet systematisk med sitt entreprenørskapsprosjekt, og at 12 ungdomsskoler har deltatt i en rekke aktiviteter. Totalt har 6000 elever, 1500 skoleansatte og 400 andre vært engasjert i entreprenørskapsprosjektet og fått styrket sin kompetanse på feltet.

— Vi er veldig stolte over Entreprenørskapsprisen og takknemlige for at store, internasjonale selskaper som National Oilwell Varco og Elkem, samt Innovasjon Norge, har deltatt aktivt i prosjektet vårt og bidratt til at vi nå tenker globalt og fremtidsrettet innen kompetanse i Kristiansand, sier næringsrådgiver Valborg Langevei.