Overtent hus på Hunsøya i Vennesla. Foto: Kjetil Nygaard
Et fraflyttet hus på Hunsøya er overtent lørdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard
Brann i hus på Hunsøya. Foto: Leserbilde
Brannen er synlig fra store deler av Vennesla. Foto: Leserbilde
Brannen er synlig fra store deler av Vennesla. Foto: Leserbilde
Bilde av brannen fra veien. Foto: Leserbilde
Nødetatene var raskt på stedet. Foto: Leserbilde
Bilde fra brannstedet. Foto: Leserbilde
Fra brannstedet. Foto: Leserbilde
Leserbilde fra Fædrelandsvennens Facebook-side. Foto: Leserbilde

Det var en av de eldre funksjonærboligene til Hunsfos Fabrikker som brant. Brannmannskaper fra Vennesla rykket ut med 10-12 mann.

Utrykningsleder Dag Sørensen i brannvesenet i Vennesla sier huset har stått ubebodd de siste årene, og nå stod nærmest falleferdig uten dører og vinduer.

Da brannvesenet ankom Hunsøya måtte de først slukke flere små branntilløp i skogen som hadde oppstått som følge av husbrannen. Deretter kunne de konsentrere seg for fullt om det brennende huset.

Brannen ble meldt klokka 21.08. Et par timer senere var brannen slukket.

Fullstendig overtent

Vakthavende brannsjef i Kristiansandsregionen brann og redning, Eddie Hoel, sier at huset var fullstendig overtent da brannvesenet kom til stedet. Det var knusktørrt i terrenget, og gnistregn fra det brennende huset antente flere ganger gress og kratt rundt huset.

— Det vil være et par mann på branntomta gjennom natta for å drive etterslukking, og påse at ikke brannen blusser opp igjen og på nytt antenner skogen omkring, sier Eddie Hoel.

Fant blodige sprøyter

Slik så huset ut 23. mars i år, for en drøy måned siden. Foto: Tor Erik Schrøder

Scanpix-fotografen Tor Erik Schrøder forteller til Fædrelandsvennen at han ved en tilfeldighet fotograferte bygget for en drøy måned siden.— Det var tydelig at huset var blitt brukt av narkomane. Vi fant mange sprøyter, blodige sprøyter. Men det var et flott hus, selv om det var medtatt og falleferdig, forteller han.