— Jentene som ble frastjålet mobiltelefoner ble utrolig lei seg. I den alderen har de jo halve livet sitt lagret på telefonene i form av bilder og meldinger. Datteren min ble for eksempel frastjålet en Ipad, der hun hadde lagret flere tusen bilder, og lagvenninnene hennes mistet dyre mobiltelefoner.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Det sier Pål Helmersen i Mandal, som er far til en av de 13 år gamle jentene som 28. mars i år ble utsatt for tyveri mens de spilte kamp i Mandalshallen.

Må i fengsel

En 19 år gammel kristiansander er i tingretten dømt til fem måneders ubetinget og én måneds betinget fengsel for å bryte seg inn i garderoben og stjele flere kostbare telefoner, penger og busskort fra håndballjentene. Straffen inkluderer også en tidligere usonet dom. Han ble denne gangen også funnet skyldig i kjøp og besittelse av mindre mengder hasj og amfetamin.

Rusproblem

Tenåringsgutten er tross sin unge alder dømt fem ganger tidligere, og da i all hovedsak for vinnings- og narkotikalovbrudd. Han har et rusproblem som han får behandling for.

19-åringen ble også dømt til å betale 3900 kroner i erstatning til Mandal kommune for den ødelagte garderobedøra og -låsen.