Flertallet i byutviklingsstyret vil torsdag si ja til reguleringsplanen som åpner for at utbygger Rune Torsøe og Ivar Mjaaland kan bygge byens største kontorbygg til National Oilwell Varco (NOV) på Støodden i Randesund.

Politikerne vil også si ja til at bygget kun får 400 p-plasser for de 1700 ansatte, under halvparten av det NOV ønsker og som de ansatte mener de trenger. Dette vedtaket må gjøres for å unngå at saken stoppes av overordnet myndighet.

Utreder flere p-plasser

Samtidig vil politikerne sette i gang en utredning med sikte på å øke antall parkeringsplasser senere, i en egen sak.

— Høyre foreslår det. Vi må sikre at ikke planen stopper opp. Jeg er temmelig sikkert på at vi skal få flertall for en utredning slik at vi på sikt kan gjøre en ny vurdering av antall p-plasser, sier Høyres gruppeleder Hans Otto Lund.

- Råttent spill

De Grønnes Hans Petter Horve, har liten sans for denne måten å vedta byens største kontorbygning på:

— Det er pill råttent politisk spill for at utbyggerne skal få det akkurat som de vil. Flertallet later som de sier ja til kun 400 parkeringsplasser, for å få utbyggingen gjennom. Men alle vet at de skal si ja til det dobbelte i en egen sak senere, sier Horve, som sitter i byutviklingsstyret for De Grønne.Frp er på Høyres linje:

— I Frp støtter vi reguleringsplanen. Vi mener bystyret gjorde en feil da vi i kommuneplanen kun sa ja til en p-plass pr. 100 kvadratmeter bygg. Det er altfor strengt. Vi vil derfor se svært vennlig på senere søknader om å øke antall parkeringsplasser på Støodden, sier Frps fungerende gruppeleder Stian Storbukås.

KrFs gruppeleder og leder av byutviklingsstyret, Grete Kvelland Skaara, sier dette:

— Nå sier vi ja til reguleringsplanen, slik den foreligger. Jeg kan ikke uttale meg om eventuelle søknader om endringer som måtte komme i fremtiden. De må vi ta stilling til når vi ser dem, sier hun.

Ap kritisk

Aps gruppeleder Mette Gundersen er enig i at kommuneplanen er noe streng i forhold til antall p-plasser som tillates.

— Ap støtter reguleringsplanen med 400 p-plasser, men vi er veldig skeptisk til en utredning om flere. Vi kunne gjerne vært med på en dispensasjon om flere p-plasser hvis NOVs bygg skulle ligge på Lauvåsen, men på Støodden er vi kritiske. I byutviklingsstyret torsdag vil vi også ta opp miljøet i Korsvikbukta. Utfylling har negative konsekvenser for flora og fauna på havbunnen, sier Gundersen.

Rune Torsøe hadde med seg prosjektleder Erik Geelmuyden da han gjestet en rekke gruppemøter mandag kveld. Målet hans var å sikre at politikerne ikke kludrer saken til. Etterpå sa han:

— Det viktigste for oss er å få gjennom reguleringsplanen som den foreligger, slik at ikke ting stopper opp. Så er det et uttrykt ønske at vi får flere parkeringsplasser enn det som planen forutsetter. Det skal vi jobbe videre med.

— Når begynner dere å bygge?

— Når regulering er vedtatt, kommer rammesøknad. Vi håper å begynne så fort som mulig, men nå må vi avvente politisk behandling.