— Jeg har sett behovet for det, og denne bakken passer perfekt til å lære seg teknikkene i alpint, sier Von Krogh Alfstad etter torsdagens trening i Tveit.

I første omgang er det barn og unge opp til 15 år som danner den nystartede gruppa. På treningen torsdag kveld var det 22 unge alpinister i bakken på Ve.

— Dette har vi kun markedsført gjennom Facebook, ellers er det bare gitt muntlige beskjeder. Derfor er 22 et bra antall. Når vi har hatt noen treninger, tror jeg det kommer til å bli mange flere i ukene som kommer, sier den nye alpinsjefen, som har et mål om å få 100 medlemmer i klubben.

Vibeke Sannes (14, t.v.) og Amalie Kristensen (14) - her på snowboard - koste seg på treningen til Tveit IL Alpint torsdag kveld.. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

— Om vi får det, skal jeg synge fra hengkanten. Men akkurat nå ønsker vi å være en billig breddeklubb som skal gi alle en mulighet til å stå på ski. På sikt håper jeg å kunne ha ekstratreninger for de mellom 12 og 15 som ønsker å satse på alpint, sier Von Krogh Alfstad.Vibeke Sannes (14) og Amalie Kristensen (14) var to av dem som hadde tatt turen til Tveit torsdag. Også de er glade for å ha en alpinklubb i nærmiljøet.

— Det var virkelig på tide. Dette er veldig moro, og nå håper vi snøen blir, sier jentene.