— Det er klart det er en spent stemning og at folk vet viktigheten av kampen i morgen. Vi går litt rundt i et vakuum her og venter på å avslutte sesongen. Og så lenge vi vinner den 17. kampen, spiller det ingen rolle om vi har tapt de 16 foregående, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

I gråvær og duskregn møter vi Start-sjefen dagen før dagen på Sparebanken Sør Arena. Onsdag kveld avgjøres det hele - fortsatt eliteseriespill eller nedrykk til 1. divisjon. Konsekvensene er enorme, men Øgrey Brandsdal vil ikke snakke om det i dag.

Fokus på kampen

— Vi får ingen energi av å snakke om nedrykk. For oss handler det kun om å bevare plassen, og vårt fokus er på kampen i morgen, ikke konsekvensene, sier Øgrey Brandsdal.

- Har dere planene klare for begge scenarioene?

— Vi legger alltid planer, men fokus er som sagt på kampen i morgen.

Det samme svaret får vi på spørsmålet om hvordan et eventuelt nedrykk vil virke inn på publikumstall, sponsorbudsjett, spillerlønninger og totalbudsjett.

Sør Arena hjemmebane uansett

Det Start-sjefen imidlertid kan svare på er spørsmålet om hjemmebane.

— Sparebanken Sør Arena er vår hjemmebane uansett, kommer det kontant fra Start-sjefen.

- Du har selv frontet viktigheten av å få orden på det økonomiske i løpet av årets sesong. Hvor mye står på spill for egen del i morgen?

— Det har jeg ikke tenkt så mye på. Man kan alltid gjøre ting bedre, men leverer vi et positivt årsresultat og får tillit blant både samarbeidspartnere og supportere om at vi setter tæring etter næring, har vi oppnådd mye.

- Tæring etter næring

- Avgjør morgendagens resultat om du har lykkes eller ei?

— Mitt og Starts hovedfokus er å sørge for at driften går i pluss. Det er ikke noe annerledes for Start enn for andre bedrifter. Ellers anser jeg ikke dette som et prosjekt. Vi driver en klubb som skal sette tæring etter næring. Det er det primære, svarer Øgrey Brandsdal.

Dagen før dagen er stemningen spent på Sparebanken Sør Arena. Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal vil imidlertid ikke snakke om konsekvensene av et eventuelt nedrykk. Han har all fokus på det som skjer på stadion klokka 19.00 onsdag kveld. Foto: Reidar Kollstad

Grundig evaluering

Sett i etterkant, kunne ting vært gjort annerledes? Er det spillere som ikke burde vært solgt? Forsterkninger som burde vært hentet inn?

— Det er alltid lett å se seg i bakspeilet etter en sesong. Ingen er perfekte, verken i Start eller Fevennen, men intensjonen er så klart å gjøre det best mulig. Vi skal evaluere oss selv grundig etter sesongen, så er det sikkert mange andre som vil gjøre det samme med oss.

Hever blikket ved seier

- Dersom Start vinner i morgen, hva tenker du om fundamentet for videre satsing?

— Sett utenfra kan det oppleves som om vi har bygd ned klubben gjennom året, men det har vært nødvendig. Vi har færre ansatte til å utføre de samme oppgavene, og har måttet selge unna de beste spillerne. 2015 har vært ekstremt utfordrende, men kuttene i år får full effekt fra 2016, og da kan vi heve blikket, sier Start-sjefen.

Han forteller at ved videre eliteseriespill slipper man å starte året med en økonomisk tiltaksplan.

— Da har vi god kontroll. Men vi spretter ikke noe sjampanje og tror at alt er i orden av den grunn. Jeg håper likevel at det er andre i klubben som da blir intervjuet, om sport og ikke økonomi.

Første overskudd siden 99?

De 1,5 millionene som Start-sjefen regner med å gå i overskudd på onsdagens kamp, kan også være det som gjør at budsjettet går i pluss. Det vil i så fall være første gang siden 1999. — Disse inntektene vil ha mye å si for det endelige resultatet. Det mest positive er likevel hva dette forteller om fotballengasjementet på Sørlandet. Det bør gi en boost mot neste sesong for både oss og Jerv, sier Øgrey Brandsdal.