Mannen i 30-årene ble pågrepet i desember 2013. I slutten av mars møtte han som tiltalt i Aust-Agder tingrett. Mannen erkjente i retten å ha hatt samleie med to 15 år gamle jenter, samt sex-chatting med flere barn på internett.

Da mannen ble pågrepet jobbet han som lærervikar ved en skole i Aust-Agder. Han sluttet senere i jobben.

Nå er han fradømt retten til å inneha enhver stilling eller verv hvor han kommer i kontakt med barn eller unge. I tillegg til fengselsstraffen på to år og to måneder er mannen også dømt til å betale 225.000 kroner i oppreisning og erstatning til 15-åringene han hadde samleie med.

Møttes på speiderleir

Tingretten mener det er særlig skjerpende at mannen kom i kontakt med en av de fornærmede på en speiderleir, hvor han deltok som leder. Retten mener mannen bevisst og kynisk benyttet rollen som speiderleder til å forgripe seg seksuelt mot 15-åringen.

Lærervikaren var en av flere sørlendinger som ble pågrepet i forbindelse med den nasjonale politiaksjonen «Operasjon Share». Ifølge dommen fant politiet 950 bilder og 244 filmer med barnepornografisk materiale i mannens besittelse. Flere av bildene og filmene hadde mannen selv tatt mens han hadde samleie med en jente som var 15 år.

Chattet med mindreårige

I tillegg til seksuell omgang med to jenter under 16 år er mannen også dømt forå ha forsøkt å tilegne seg seksualiserte bilder av to mindreårige gutter han chattet med på nettet. Mannen erkjente i retten å ha chattet med guttene, men nektet straffskyld fordi han mente han ikke hadde forsøkt å lure dem til noe.

Retten mener det er straffeskjerpende at mannen bevisst har oppsøkt barn på 13 og 14 år for å begå overgrep. Allmennpreventive hensyn tilsier derfor en lengre fengselsstraff, mener retten.