15-åringene Frida Grimm (f.v.), Vilde Eriksen og Benedikte Gausdal fra Kristiansand frikirke satte pris på å få dele lørdagskvelden sammen med nesten 700 andre ungdommer i Kristiansand domkirke. Foto: Torbjørn Witzøe

– Det er utrolig bra at det er så mange her i kveld, sa Amalie Linde Fagerbakken.

Jenta fra Flekkerøy ledet ungdomsmøtet i Domkirken sammen med ungdomsleder Magnus Øksendal i Filadelfia. Sangere og musikere fra Choice som er ungdomsgruppa til Vågsbygd Frikirke ledet lovsangen.

Blant de mange ungdommene som valgte å tilbringe deler av lørdagskvelden i Domkirken var venninnene Frida Grimm, Vilde Eriksen og Benedikte Gausdal. De hører til vanlig til i Kristiansand Frikirke.

– Det er gøy å få være sammen med og bli kjent med ungdommer fra de andre menighetene i byen også, sier Benedikte Gausdal.

Kult vitnesbyrd

"Det er utrolig kult at Jesus har dødd for mæ, altså".

Slik lød det da Benjamin Pettersens vitnesbyrd ble fremført på storskjerm i Domkirken. Han fortalte om hvordan han som en ungdom som mer eller mindre likegyldig til det kristne budskapet, etter hvert ble engasjert i ungdomsarbeidet til Filadelfia og aldri har angret på det.

Som under resten av årets fellesmøter var det engelske Rachel Hickson som var hovedtaler. Hun har siden midten av 80-tallet vært forkynner, og har også skrevet en rekke andaktsbøker og annen kristen litteratur.

Ba om penger

Leder av årets fellesmøtekomité, Erik Albert, ba ungdommene åpne lommebøkene og være med å finansiere kjøp av bibler til Cuba. Han viste til at det ikke koster mer enn 30 kroner å få kjøpt og distribuert en Bibel på Cuba. Til sammenligning koster den rimeligste papirutgaven i Norge rundt 400 kroner. Forsamlingen ble utfordret til å slå fjorårets kollekt under ungdommens fellesmøte som da var 90.000 kroner.

– Dere kan gi på følgende tre måter: Kontanter, kortterminalene som vi har her i kirkerommet og ved å sende en sms. Det siste koster 200 kroner, og dere som har foreldre som betaler telefonregningen bør kanskje ikke sende flere enn 10 meldinger, spøkte Erik Albert.