Gymsalen ved Lindesnes ungdomsskole ble totalskadet i brannen. Foto: Jarle R. Martinsen
Tett røyk og flammer sto ut fra ungdomsskolen på Vigeland. Foto: Jarle R. Martinsen

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon sier han kan bekrefte at brannen nå anses for å være oppklart.

— Jeg kan bekrefte at tre elever ved Lindesnes ungdomsskole har erkjent overfor politiet å ha tent fyr på skolen. Nøyaktig hvor brannen skal ha funnet sted, kan jeg ikke gå nærmere inn på, sier Gabrielsen.

Tragedie

— De tre er 13, 14 og 14 år gamle og er elever ved skolen. Kjønn ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på grunnet faren for identifisering, selv om dette sikkert kommer ut på nettsamfunn fort, opplyser stasjonssjefen.

— Det er betydelige materielle skader på bygget. Dette er en tragedie for skolen, lokalsamfunnet og de berørte barna, understreker Gabrielsen. Barnevernet kommer til å bli koblet inn i saken i forhold til hendelsen og barnas behov for oppfølging og hjelp.

Kan ikke straffes

Politistasjonssjefen understreker at de tre er under den kriminelle lavalder. Også kommunen samt foresatte og skole vil være involvert i arbeidet opp mot barna sammen med politiet.

— Har politiet vært borti barna før?

Tett røyk og flammer sto ut fra ungdomsskolen på Vigeland. Foto: Jarle R. Martinsen

— Ettersom jeg ikke har navna på de tre, kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte noe her, svarer Gabrielsen.

Åpen skole

Området omkring gymsalen blir sperret av for undersøkelser fra kriminalteknikernes side. Resten av skolen blir ifølge politiet åpnet som normalt torsdag.

- I en slik sak som dette er det viktig å få avklart raskt hva som har skjedd, slik at lokalsamfunnet ikke blir skaket opp unødvendig, påpeker Gabrielsen.

— Så jeg er «glad» for at saken er oppklart, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Full fyr

Jan Petter Lindland, idrettslærer ved Lindesnes ungdomsskole, sier til Fædrelandsvennen at han fulgte inspektøren på skolen og åpnet døren til gymsalen. De oppdaget de flammer over alt.

- Vi så at det brant og lukket døra. Vi kunne ikke gjøre noe, så døren ble lukket og vi løp, forteller Lindland om brannen som ble oppdaget klokka 15.

— Vi frykter på det tidspunktet at den skulle spre seg til omkringliggende bygg, men vi fikk kontroll, sier brannsjef Jon Inge Aasen ved Brannvesenet Sør.Brannsjefen forklarer at det brant mellom to tak i gymsalen, mellom det ytre og det indre taket. Gymsalen har fått omfattende skader.

- Trist sak

— Jeg har fått jevnlige oppdateringer om brannen, og har snakket med involverte parter jevnlig, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen i Lindesnes kommune.

For henne er det viktigste at det ikke ansatte eller elever er blitt skadet i brannen.

- Samtidig er det trist at vi har fått slike ødeleggelser på skolen vår. Å kommentere noe omkring at elever skal stå bak, ønsker jeg ikke nå, legger hun til.

Taus rektor

Rektor Paula Pedersen ved Lindesnes ungdomsskole vil onsdag kveld ikke kommentere saken.

— Jeg vil ikke kommentere brannen eller kommentere noe om hvem som skal ha tent på, sier rektoren, som vil vente til torsdag med å si noe om brannen ved skolen.