Det er konklusjonen etter at byutviklingsstyret torsdag godkjente søknaden fra den berømte countryartisten Bjøro Håland.

— Her ligger det noen bygg, det er ikke snakk om å bygge nytt. Å ri prinsipper da er merkelig. I mange saker ser vi hvor kaldt byråkratiet er overfor enkeltmennesker. Her har han arbeidet for en sak siden 90-tallet, at man må bruke så mange år i kamp mot byråkratiet er sterkt betenkelig, mente nestleder Stian Storbukås (Frp).

I 2013 vedtok byutviklingsstyret med fem mot fire stemmer at Håland kunne bruke alle tre bodene nedenfor villaen, innerst i Fidjekilen, til overnatting. Men Fylkesmannen påklagde vedtaket, og countryartisten trakk søknaden.

Frykter ikke følger

Nå har han sendt inn ny søknad, der han lar sjøboden nærmest friområdet være et rent lagerbygg, mens de to mot sørøst blir til å sove i. For øvrig har 71-åringen aldri lagt skjul på at alle tre bodene fra 1999 har vært utleid til overnatting.

Bjøro Håland og sønnen Arne (t.v.) fulgte spent debatten i byutviklingsstyret torsdag. Foto: Vegard Damsgaard

Denne gang, som i 2013, innstilte administrasjonen i favør kjendisen. Plan— og bygningssjefen frykter ikke at området vil bli ytterligere privatisert, eller at saken får vidtrekkende følger: «Bruksendringen vil neppe danne uheldig presedens for andre saker i området fordi det finnes etter plan- og bygningssjefens vurdering ingen tilsvarende sak i Randesund hvor sjøboder er godkjent som en del av et boligområde.»

I motsetning til sist stemte Ap og Venstre denne gang i favør Håland. Hans Petter Horve (MDG), den eneste som stemte imot, lurte på hvorfor.

— Vi synes det er tungtveiende når administrasjonen argumenterer tungt for hvorfor denne dispensasjonen kan gis, sa Mette Gundersen (Ap).

- De var flinke

Bjøro Håland fulgte debatten, og hadde etter vedtaket følgende korte kommentar til Fædrelandsvennen:

- Jeg synes de var flinke i dag.

Men Fylkesmannen i Vest-Agder, som på nytt frarådet søknaden fra Bjøro Håland, kan igjen få siste ord.

Det frustrerer Stian Storbukås såpass at han nå reiser interpellasjon til ordføreren. I februar i fjor gikk det ut «befaling» fra statsråden til fylkesmennene om å være mer tilbakeholdne med innsigelser.

Frp-politikeren ønsker å vite om rundskrivet har hatt noen effekt lokalt.

— Jeg mener det ikke har hatt noen effekt, og Håland-saken har vært noe av inspirasjonen til å ta opp saken, sier han.