— Både Vennesla, Sørlandet og Norge trenger mennesker som taler tydelig om de kristne verdiene. Vi trenger mer kristenliv inn i politikken, sier Tveit til Fædrelandsvennen.

De Kristne stiller også liste til fylkesvalget. Der er målet å få denne kjendisen inn i fylkestinget.

Vippe KrF av tronen?

KrFs gruppeleder i Vennesla, Daniel Bakken, frykter ikke konkurransen fra et nytt kristent parti på høyresiden spesielt mye i den lokale valgkampen. Samtidig erkjenner han at partiet kan frarøve KrF posisjonen som bygdas største parti - og da kan ordførervalget bli spennende.

— Akkurat det er en mulighet jeg har snakket om før. Det vil være en ny situasjon hvis Ap blir større enn oss. Men vi skal takle de konkurrentene vi får, sier Bakken.

Førstekandidat Yngvar Tveit er lei av å høre at han ødelegger for KrF.

KrF er ikke klare nok i spørsmål som abort, Israel, mor/far/barn og kristendom i skolen

— De er redde oss og kritiserer oss hele tiden. Jeg kan ikke slutte å kjempe for det jeg tror på for å tekkes KrF. Vi stiller til valg med en klar, kristen profil. KrF er ikke klare nok i spørsmål som abort, Israel, mor/far/barn og kristendom i skolen, sier Tveit, som er uten politisk erfaring fra før.

Han meldte seg ut av KrF i 1982, da KrF valgte å gå i regjering med Høyre og Sp, selv om abortloven ikke ble endret.

Til høyre

Partileder i Vennesla, Oddvar Bentsen, sier Torhild Bransdal gjerne må fortsette som ordfører.

— Hun velger om hun vil snu til den borgerlige siden. Vi skal støtte henne som ordfører, men ikke hvis hun samarbeider med Ap. Du vet det er nok ikke i KrF-bygda Vennesla det er mest behov for De Kristne. Det er særlig nasjonalt vi trengs. Men av respekt for velgerne må vi stille liste, sier han.

Tveit minner om at partiet fikk 3,9 prosent av stemmene i Vennesla ved stortingsvalget. Det gir ham tro på at De Kristne kan greie tre representanter i kommunestyret.

Neppe i Kristiansand

De Kristne får ikke til å stille liste i mer enn i rundt annenhver av Vest-Agders kommuner.

— Vi har sju sikre kommuner. Kristiansand ser det ut som vi ikke greier å stille liste i. Kvinesdal og Lindesnes er også usikkert. Vi har mange gode folk, men ingen vil være toppkandidat for oss i Vest-Agders største by, sier fylkesleder Jan Ernst Gabrielsen.

Dermed når ikke partiet målet de hadde under etableringen for noen få år siden. Det kan du lese mer omher.