Her er det Rahmat Hosseini som poserer med storfangsten Foto: Privat
Bence Erdélyi fisker mye, men har aldri vært med på liknende fangst. Foto: Privat

— Jeg fisker cirka en gang i måneden i snitt. Fin hobby. Sosialt, trivelig og spennende. Men jeg har aldri vært med på maken til fangst før. Det var kjempegøy, sier Bence, som går i første klasse studiespesialisering på Vågsbygd videregående skole.

Der har ungareren blitt venner med klassekameratene afghanske Rahmat Hosseini (19) og Raool Shail (19). De hadde ikke fisket før. Trioen var først ute ved Bragdøya. Der fikk de seks stykker og syntes ikke det var all verden.

Seistim

— Da vi kom til fyrlykta på bysiden rett utenfor Varoddbroa, ble det annerledes. 91 fisker på litt over to og en halv time, kanskje tre timer. Nesten alle var sei. Vi fikk også to torsk og et par vi tror må være sild. Det ble altså 97 til sammen, forteller Bence Erdélyi.

44,5 kilo veide de 97 fiskene til sammen. Med andre ord nok å bite i, og for en debut for duoen fra Afghanistan som ikke hadde fisket i Kristiansand før.

Nå skal det lages mat. Alle tre liker fisk godt.

Mistet fire sluker

— Vi kommer til å fiske mer på samme plass. Men det har sin pris også. Vi mistet fire sluker og frøys en del, forteller Bence Erdélyi, som har hatt fiskelykke før også. I fjor dro han opp 33 ved Bradøya på en ettermiddag.