— Jeg hadde en god avslutning på sesongen i fjor, og klarte å ta med meg den gode formen inn i årets sesongoppkjøring. Jeg føler kroppen er bra, men når jeg ikke har fått noen resultater, så begynner jeg jo å bli litt usikker. Derfor håper jeg på noen gode svar i løpene nå denne helga, spesielt Gent-Wevelgem til søndag, sier Thor Hushovd, som snakket med Fædrelandsvennen før fredagens ritt E3 Harelbeke.

Måtte bryte

Han måtte bryte det belgiske rittet da 64 kilometer gjensto til mål. Etter det Fædrelandsvennen forstår, skal Hushovd ikke ha følt seg pigg nok til å fullføre. Han skal imidlertid være innstilt på å sykle søndagens løp Gent-Wevelgem.

I utgangspunktet vil Hushovd få en såkalt fri rolle i laget, slik at han får sjanser om han føler seg bra. Ellers er det Greg Van Avermaet som BMC sykler for.

— Det er derfor det er viktig for meg å vise at jeg er i form. Da er jeg helt oppi der og kjemper om seieren. Hvis ikke jeg kjenner at kroppen er helt i form, skal jeg gjøre mitt beste for laget og at vi skal vinne, sier Hushovd.

Sykkelekspert og tidligere lagkamerat i Credit Agricole, Mads Kaggestad, kjenner Hushovd bedre enn de fleste. Han pleier ofte å være optimist angående Hushovd, men foran brosteinklassikerne er han heller tvilende til Hushovds vinnersjanser.

— En Hushovd i form pleier ofte å vise det ganske klart. Under Paris-Nice fikk vi ingen klare svar, verken på at formen var bra eller dårlig. Men jeg skulle gjerne sett at han hadde gitt noen klarere tegn på at formen er der, sier sykkeleksperten i TV 2. ## - Må ha en superdag

Det er åtte år siden Thor Hushovd sist vant en brosteinklassiker på UCI World Tour-lista, og det var nettopp Gent-Wevelgem. Men for å gjenta den seieren, mener Hushovd at alt må stemme.

— Da må jeg har en superdag. Jeg bør helst få ristet av de beste sprinterne og komme til mål i en mindre gruppe, sier Hushovd, som har en klassikerseier fra 2009, i Omloop Het Nieuwsblad, men det er et såkalt europatourritt.

Det de to rittene har til felles, er at begge finner sted i den belgiske delen Flandern.

— Jeg trives godt her. Det er tøffe brosteinspartier og noen korte, harde bakker, som flere av de andre sprinterne ikke takler like godt, forklarer verdensmesteren fra 2010. Og BMC-rytteren blir i Belgia fram til neste helg, når Flandern rundt står for tur. Om han skal velge, vil han heller gjøre et bedre ritt der enn i Gent-Wevelgem.

— Siden det er nærmere Paris-Roubaix, foretrekker jeg heller Flandern. Men jeg håper å gjøre det bra allerede nå i helga. Jeg ønsker svarene så fort som mulig, slik at jeg kan slappe av og få en best mulig oppladning til Paris-Roubaix.

Misunnelig på Kristoff

Sist søndag vant Stavanger-syklisten Alexander Kristoff (Katusja) den 298 kilometer lange styrkeprøven Milano-Sanremo. Selv ble Hushovd nummer 56, 5,29 bak vinneren.

— Jeg skulle jo gjerne ønske det var meg som vant. Det er ikke noe gøy å være så langt bak. Det var veldig imponerende av Alexander - jeg unner ham den seieren, sier Hushovd.