— Det var ikke noen vits i at den skulle ligge åpent og generere mer negativ oppmerksomhet. Jeg tok beslutningen om å fjerne den, sier informasjonssjef i Kristiansand kommune, Stein Otto Daatland.

Rådgiver Svein Tybakken i kommunikasjonsenheten var med på å lage videoen. Tybakken vil ikke kommentere saken. Han henviser til Daatland for ytterligere kommentarer.

I videoen tøffer ordfører Arvid Grundekjøn rundt i båt sammen med tre HR-ansvarlige kvinner fra oljebransjen. Han forteller og skryter av ulike ting i Kristiansand, som Kongsgård havn, fiskebrygga og Kilden.

Se videoen øverst i saken!

For mye negativ oppmerksomhet

På youtube kommer nå følgende beskjed opp hvis man søker på skrytevideoen som en rekke markedsføringseksperter har slaktet:

«Denne videoen er fjernet av brukeren».

— Vi ønsker ikke at den skal ta oppmerksomheten fra alt det andre viktige profileringsarbeidet vi driver med for tiden i Kristiansand kommune. Denne saken må ikke bli større enn den er. Det blir feil fokus hvis denne videoen skal få mye oppmerksomhet, sier Daatland.

Kommunikasjonssjefen sier videoen ble laget som en slags reportasje til bruk i spesielle sammenhenger, og at den ikke må forstås som en generell profileringsfilm for Kristiansand.

«Hjemmesnekret«

— Det er et hjemmesnekret prosjekt, og filmen passer i enkelte sammenhenger. Vi skal nå diskutere om vi i fremtiden bruker den til det vi ønsker å bruke den til, sier Daatland.

— Hva mener du?

— Vi har brukt den i enkelte settinger, som del av en helhet. Det er noe annet enn å bruke den som en generell informasjon, sier Daatland.

Ordfører-filmen skal ha ligget på youtube siden i fjor sommer. Torsdag kveld omtalte Fædrelandsvennen den, og fredag ble den fjernet.

Førstelektor i retorikk, Kjell Terje Ringdal, har kalt filmen sjarmerende hjelpeløs. Han mener den viser kommunalt amatørskap. Rune Røiseland i kommunikasjonsbyrået Ordkraft mente filmen ikke bygget et moderne Kristiansand .

PS: Få timer etter at Fædrelandsvennen lagde saken, ble videoen lagt tilbake på You Tube.