Det var Grimstad-ordfører Hans Antonsens (V) budskap til Sørlandstinget.

Antonsen oppfordret ordførerkolleger og stortingsrepresentanter til å løfte blikket.

— Jeg føler vi ikke er flinke nok til å se langt nok fram, sa han, og advarte mot forestillingen om at alt blir bedre med dersom man blir flinkere på omdømmebygging.

Nærsynte og langsomme

— Omdømmebygging kan gjøre oss nærsynte og langsomme. Det tar så lang tid å bygge omdømme at virkeligheten kan ha endret seg radikalt før vi er ferdige, sa han, og viste til at han selv flyttet til Sørlandet i 2001 da telekomindustrien var på topp. Når er situasjonen snudd på hodet.

— Vi må legge mer vekt på å forstå hva som skjer i Oslo, Brussel og Kina, sa Antonsen, og oppfordret til mindre taktisk spill mellom landsdelens politiske aktører.

— Mitt hovedpoeng er at vi bør være på høyden nasjonalt, og tilby regionale løsninger på nasjonale problemer. Vi kan bidra med regionforstørring. Vi kan bidra med å håndtere trafikkveksten rundt mindre byer, og vi kan bidra på klimasiden med industriell omskaping og verdiskaping, eksemplifiserte han.

Støtte-sms til Sundtoft

Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen mente Fædrelandsvennen bidrar negativt i formingen av landsdelens selvoppfatning, og kom med kraftig kritikk av artiklene om Høyre-minister Tine Sundtoft i torsdagsavisen:

— Vi er stolte over å ha en statsråd fra Sørlandet. Den type artikler er helt unødvendig med på å bekrefte det selvbildet vi prøver å heve oss opp fra, sa Gundersen, og oppfordret samtlige deltakere på Sørlandstinget til å sende støtte-sms til klima- og miljøministeren.