Fredag tok det fyr inne på rommet til en 82 år gammel mann på Ternevig sykehjem. Alle nødetatene rykket ut med store styrker.

En 82 år gammel mann ble fraktet ut fra sykehjemmet på båre. Han ble tatt med til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand, hvor tilstanden hans ble opplyst til å være uavklart.

– Mannen er skrevet ut fra sykehuset og flyttet til korttidssykehjemmet på Valhalla. Noe mer om skadeomfanget kan jeg ikke si, forklarer virksomhetsleder Anne Sofie Hellebøe ved Ternevig sykehjem.

Sykepleiere sjekket

Mannen ble oppdaget av første sykepleier som kom inn på det røykfylte rommet da alarmen gikk. Selv fikk sykepleieren slukket den lille brannen og tatt seg av 82-åringen.

Fire ansatte på sykehjemmet ble også tatt med til sykehuset for å bli sjekket av lege for røykskader. Tre av dem ble innlagt til kortvarig observasjon.

– De var der i noen timer, men det går helt fint med de ansatte. Allerede mandag var to av dem tilbake på jobb, sier Hellebøe.

Skal evalueres

Hun legger til at sammen med brannvesenet skal sykehjemmet evaluere alt som skjedde på fredag.

– Rutinene skal sjekkes ut, og vi skal også ha en brannøvelse denne uka. Den var faktisk planlagt fra før av, forklarer virksomhetslederen.