Joe & the Juice åpnet en juicebar i Markens og en på Sørlandssenteret i fjor. Nå etablerer de seg i disse lokalene like ved hovedinngangen til Sandens kjøpesenter. Foto: Kjartan Bjelland

— Klesbutikken Image flyttet opp i andre etasje like før jul. Lokalet som ble ledig delte vi i to. Det er her Rituals og Joe & the Juice skal åpne, sier senterleder Svein Olav Birkeland ved Sandens til Fædrelandsvennen.

Joe & the Juice åpnet to juicebarer i Kristiansand før jul, en i Sørlandssenteret og en i Markens. Nå kommer enda en bar nære Markens. Den skal ligge som første butikk til høyre når du går inn hovedinngangen på Sandens.

Joe & the Juice åpnet en juicebar i Markens og en på Sørlandssenteret i fjor. Nå etablerer de seg i disse lokalene like ved hovedinngangen til Sandens kjøpesenter. Foto: Kjartan Bjelland

— Med juice, kaffe og enkle sandwicher tror jeg dette er et konsept som treffer kundene våre bra. Beliggenheten like ved Markens er viktig. Kjeden har hatt stor suksess i Danmark og har allerede flere barer i Norge, sier Birkeland.

Fransk velvære

Rituals er den andre butikken som skal åpne snart. Den blir liggende vegg i vegg med juicebaren.

— Det er et fransk konsept som kommer fra Paris. De har 300 butikker i Europa og er spesielt kjent fra flyplasser og andre knutepunkter, sier senterlederen.

Åpner i mars/april

Velværebutikken åpner mandag 16. mars, mens Joe & the Juice trolig åpner i april.

— I fjor åpnet to Rituals-butikker i senter på Østlandet. De har hatt suksess. Derfor satser de hos oss og i Stavanger i løpet av våren, forteller Birkeland.

Flere nedleggelser

I motsetning til nyetableringene har flere butikker stengt dørene i løpet av februar. Først ut var motebutikken Ilse Jacobsen. Deretter fulgte leketøysbutikken Ringo.

To unge gründere tapte store penger på kaféen Waynes Coffee, som gikk konkurs i Markens gate i begynnelsen av februar.

Interiørbutikken Palma la ned sin butikk på Sørlandssenteret, og daglig leder Maria Løfstedt i Palma Norge uttalte at det ikke var folk i gangene.

Det samme uttalte Anne Retterstøl, som var daglig leder for Interoptik-forretningen på Sørlandssenteret. Den stengte dørene for godt lørdag 21. februar.