— I løpet av kontrollen har vi beslaglagt to førerkort og ilagt 24 forenklede forelegg for fartsovertredelser, sier førstebetjent Sigbjørn Rygg i Utrykningspolitiet.

Høyt snitt

Kontrollområdet har 80-sone, og de som ble stoppet kjørte i minst 100 km/t. Dette tilsier minst 4.900 kroner i forelegg. I tillegg mistet to personer førerkortet, noe som gir minst 7.800 kroner i bot.

UPs biler sto på siden av E 18, klare til å rykke ut for å fange de som kjørte alt for fort. Foto: Baard Larsen

— De to som ble anmeldt kjørte henholdsvis 116 km/t og 117 km/t i 80-sonen. I tillegg kommer 24 forenklede forelegg, forteller Rygg.- Resultatene var ikke så avskrekkende med tanke på at vi sto i tre og en halv time. Når 26 kjører over 100 km/t i 80-sonen, er det ikke greit. Men det har vært verre på kontrollene, legger han til.

Kjøres fort

Ingen av bilistene som ble stoppet, kjørte under 100 km/t. Dette gir minst 4.900 kroner i forenklet forelegg og tre prikker. Foto: Baard Larsen

Onsdag konsentrerte UP seg om de som lå i 100 km/t eller høyere, men slik er det ikke alltid.— Vi vet det kjøres fort på strekningen, noe som er grunnen til at kontrollen ble der. I tillegg er det god veistandard, noe som er grunnen til at vi la oss litt høyt på skalaen, forklarer Rygg.

Han satt i et skogsholt og hadde trafikken midt i mot.

— Jeg hadde veldig god sikt. Fra mitt sted så jeg bilen hele veien fra før de måles, og til den ble stoppet i bakken, ifølge Rygg.