— Arbeiderpartiet har inngått et valgteknisk og et politisk samarbeid med KrF, Senterpartiet, Pensjonistpartiet og SV. I vår felles politiske plattform har vi blant annet forpliktet oss til å si nei til søndagsåpne butikker, nei til konkurranseutsetting av pleie- og omsorgstjenester og at vi skal ha et sterkt jordvern, sier Arnt Abrahamsen.

KrF beholder varaordføreren

Torrey Skeibrok (KrF) fortsetter som varaordfører, og Arnt Abrahamsen sier at de to vil samarbeide tett.

Arbeiderpartiet fikk 20,7 prosent av stemmene ved kommunestyrevalget, og ble for første gang det største partiet i Farsund. Det var ikke mange stemmene som skilte partiet fra Frp (20,5 prosent), Høyre (18,9) og KrF (18).

Skuffet Høyre-topp

Høyres Edmund Stave legger ikke skjul på at han er skuffet over at han ikke fikk overta ordførerkontoret fra partifelle Richard Ivar Buch.

KrF skiftet side

— Vi må bare ta til etterretning at KrF valgte Ap. Det er ingen hemmelighet at samarbeidet mellom Høyre og KrF i denne perioden utviklet seg dårlig, og at personkjemien mellom avtroppende ordfører og varaordfører Torrey Skeibrok vår dårlig. Jeg antar at KrF mislikte at Høyre valgt å samarbeide i sak med Frp som de sammen hadde rent flertall med, fremfor KrF som de hadde inngått et valgteknisk samarbeid med, sier Stave.

Ytterdahl den første

Stein Arve Ytterdahl, som snart tiltrer som fylkesmann i Agder, ble i 2007 den første Ap-ordføreren i Farsund. Han ble valgt i et direkte ordførervalg.

Farsunds nye ordfører er 62 år gammel, gift, har to bonusbarn og fem barnebarn. I tillegg til flere perioder i kommunestyret har han hatt uttallige verv innen idrett. Han er ingeniør av yrke, og er i dag ansatt i Schneider Electric.