— Jeg har ingen problemer med diskusjoner rundt sak. Men når det dreier seg om min stilling og min person, så er det en belastning. Samtidig er det en del av jobben min, sier Olsen.

Det var stortingsrepresentant Svein Harberg (H) som før helga mistet tålmodigheten med direktøren. Sammen med politikerkollegene fra Aust-Agder og tillitsvalgte ved sykehuset mente han håndteringen av tilsynsrapporten om syke nyfødte i Arendal var dråpen i begeret, og at direktøren må fjernes.

- Hva synes du om at Harberg vil fjerne deg?

— Det har jeg ingen kommentar til utover at jeg forholder meg til styret og hva det vedtar, sier Olsen.

Valgte å ta beslutning

- Var det forhastet å beslutte nedleggelse av nyfødtintensiven i Arendal?

— Dette var ikke en situasjon som krevde umiddelbar beslutning; fylkeslegen har gitt oss frist til 10. mai på å samle ressursene for syke nyfødte. Men for å unngå en diskusjon som igjen kunne føre til ytterligere heving av et konfliktnivå som allerede er høyt, så valgte jeg å ta beslutning i denne saken, sier Olsen.

Går gjennom tre konflikt-saker

Men i møte med tillitsvalgte i Arendal tirsdag fikk han passet påskrevet. De mente beslutningen skulle vært drøftet med dem, før den ble fattet.Lørdag kalte styreleder Camilla Dunsæd inn til et ekstraordinært styremøte førstkommende torsdag.

— På bakgrunn av det, og et ønske om å få vurdert flere aktuelle løsninger, valgte jeg å fremme saken for sykehusstyret som en beslutningssak, og ikke bare en orienteringssak, sier Olsen.

I samråd med styreleder Camilla Dunsæd kommer han torsdag til å gå gjennom tre forhold: Arbeidet med å fjerne dispensasjonene fra nasjonal fødeveileder ved fødeavdelingen i Arendal, arbeidet med å samle alle ressursene for behandling av syke nyfødte på ett sted, og situasjonen rundt stans i akutte bukoperasjoner i Flekkefjord.

Det er nedsatt tre arbeidsgrupper som skal komme med forslag til i de tre sakene.