ARENDAL: Målet er at de 50 nye "miljøvertene" skal få bedre tid til de eldre i kommunen, jobbe med miljøtiltak og gi praktisk hjelp utover det en har tid til i dag.

Stillingene kommer som en konsekvens av at Arendals omsorgsapparat sankt betraktelig etter kuttene for noen år siden. Nå mener Randi Nilsen (SV), som har ledet ad-hoc som ble satt ned i juni i fjor etter flere kritiske søkelys på køen av personer som ikke fikk sykehjemsplass, at pilen peker rett vei, skriver Agderposten tirsdag.

Også Atle Svendal (Ap), som leder bystyrets faste omsorgskomité, vil ta et grep om kritikken som har kommet fra ansatte, brukere og pårørende om pleiere som løper beina av seg.

-Miljøvertene skal bidra til å skape økt trivsel, forklarer Svendal til Agderposten.

Store forbedringer

De nye tiltakene som skal gjøres innbefatter blant annet omgjøring av 20 boliger på Plankemyra og 20 på Margaretha Stiftelsen til heldøgnsplasser er bare starten. På sikt skal 40 av kommunens 141 omsorgsboliger få heldøgnspleie. Pluss ti nye korttidsplasser på Myratunet, hukommelsesteam og mer spesialisering generelt.

Endringene skal ifølge ad-hoc utvalget være gjort i løpet av få år, selv om en tidsfrist foreløpig ikke satt.

-Ved utgangen av 2006 var vi oppe i 27 nye årsverk. Resten ligger inne i rådmannens forslag til 2007-budsjett. Og med den styrking på 6,5 millioner bystyret plusset på under budsjettbehandlingen, får vi rom til å øke enda mer, sier Randi Nilsen til Agderposten.