Like etter at Knut Storberget hadde presentert sine motargumenter, var flere av ordførerne rådville og oppgitte. Men etter et internt oppsummeringsmøte var de enige om å fortsette kampen for mer politi. De vil nå forsøke å få til et nytt møte med Storberget, i Oslo.

— Alle tilbakemeldinger vi får fra de lokale politistasjonene tyder på at det er for få ressurser, sier Lillesand-ordfører Arne Thomassen (H).

— Kan det være at dere har fått feil tallmateriale fra Hareides politikammer?

— Nei, vi kjemper videre. Men det er klart at det henger en del spørsmål i luften, sier leder av Agderrådet, Laila Øygarden (Ap).

Ordføreren i Flekkefjord, Sigmund Kroslid (KrF), sier at det får bli en sak mellom Hareide og justisministeren å finne hvilke tall som stemmer.

— Men de tallene er heller ikke det vesentlige. Det vesentlige er om politiet har ressurser til å gi Sørlandet en god polititjeneste.

Det mener Kroslid politiet ikke har. Han kommer til å argumentere videre for at problemet er for lite penger til hverdagskriminalitet og forebygging. Han lover dessuten å legge fram en undersøkelse som viser at unge i Flekkefjord nå har fått mindre respekt for politiet.

— Det skyldes at de kun møter politiet i konfliktsituasjoner. Politiet er ikke så mye ute blant folk som de var før, sier Kroslid.

Han avviser at ordførerne lager unødig dårlig stemning.

— Det er ikke snakk om å lage dårlig stemning, men å formidle det jeg hører folk si. Det skulle bare mangle at jeg ikke gjorde det, sier Kroslid.