KRISTIANSAND: — Jeg er frisk nå og har fått lov til å gå ut igjen, sier Larsson til fvn.no.

Smittet i New York

39-åringen er bosatt i Kristiansand, men er nå i hjemlandet Sverige, og skulle ut å shoppe litt da fvn.no pratet med henne.

Larsson var på ferie med sin mann og et vennepar i New York forrige uke. Her ble hun smittet av influensa A (H1N1), mer kjent som svineinfluensa.

Hun kom hjem til Kristiansand på onsdag og var her frem til hun dro til Sverige på fredag morgen. Natt til fredag kom de første symptomene.

— Det startet med vondt i halsen, etter hvert fikk jeg veldig høy feber, 39,5 grader, hostet og fikk brekninger, sier Larsson.

Ble isolert

Fra lørdag til tirsdag var hun isolert hjemme i Sverige etter å ha vært på infeksjonsakutten på sykehus i Sverige.

— Det at jeg har vært isolert har egentlig vært den eneste forskjellen fra vanlig influensa. Symptomene er de samme, sier Larsson.

Hun er nummer åtte i rekken av folk som har vært i Norge og fått påvist svineinfluensa. Alle de ni har blitt smittet i utlandet.

Forventer flere tilfeller

  • De nærmeste ukene forventer vi flere slike enkelttilfeller hos personer smittet i utlandet. Etter hvert vil vi også få smitte mellom mennesker i Norge, heter det i meldingen fra Folkehelseinstituttet. Tiltakene som norske helsemyndigheter har satt i verk nå tar sikte på å forsinke spredningen i landet.

Larsson vil berolige folk i Kristiansand.

— Jeg hadde jetlag da jeg kom fra USA og har kun sovet og ikke vært utenfor huset i Kristiansand før jeg dro til Sverige. Så det skal ikke være fare for at jeg har smittet noen, sier Larsson.

Var aldri redd

Det har vært bred dekning i medier av svineinfluensaen. En stund var det flere som hamstret vaksinen tamiflu i landet. Men Larsson var aldri redd, på tross av all frykten som har blitt spredd.

— Ikke i det hele tatt. Jeg visste at det var en vanlig influensa, og jeg har hørt at det er farligere for små barn, sier Larsson.

Hun bor for øyeblikket hos moren i Sverige som ble vaksinert med tamiflu. Nå føler hun seg frisk og legen har fortalt at det ikke er smittefare. I morgen skal hun hjem til Kristiansand.