SONGDALEN: En pickup nektet å stoppe på politiets anmodning klokken 2.45, og dermed forsøkte flere politibiler å sirkle inn pickupen.

— Vi forsøkte å stanse en liten pickup med prøvekjennetegn på veg fra Tjomsås på vei mot Kilen. Den unnlot å stanse for kontroll og flere patruljebiler forsøkte å sirkle inn bilen, forteller operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Da pickupen satte opp farten valgte politiet å avbryte jakten og gikk over i en etterfølgelsesfase, hvor patruljene forsøkte å holde øye med hvor bilen kjørte.

— 20 minutter senere ble bilen funnet inne på en skogsbilvei. Den var da forlatt og stod fast i myra. Patruljen begynte et søk og pågrep etter hvert fem personer. Alle i 16-18-årsalderen fra forskjellige steder, sier Austad.

En 18-åring er ifølge politiet mistenkt for å ha kjørt bilen, og ble ifølge jourhavende jurist siktet for brudd for Vegtrafikklovens paragraf 10; " Fører av kjøretøy skal straks stanse for kontroll når det kreves av politiet eller kontrollpersonell fra regionvegkontoret. Føreren plikter å vise fram dokumenter som det er påbudt å ha med under kjøringen, og straks etterkomme påbud gitt med hjemmel i denne lov. "