EVJE OG HORNNES: Bortimot 1400 personer signerte på underskriftskampanjen. Totalt er det 3315 innbyggere i kommunen. Kampanjen førte til at et nytt parti ble etablert — det frittstående Tverrpolitisk Bygdeliste.

— Det hele startet med forslaget om omorganisering av legevaktordningen i kommunen. Odd Helge Liestøl og jeg hadde tidligere diskutert planer om å starte et bygdelag. Vi kom ikke så mye lenger, men så fikk vi en henvendelse fra folkene bak underskriftskampanjen. De spurte om vi kunne tenke oss å starte et bygdelag, sier Øystein Moi, som selv står på nominasjonslisten i nystartede Tverrpolitisk Bygdeliste i Evje og Hornnes.

— Og det var ikke noe problem og få med folk, sier Moi.

21 navn fra Evje og Hornnes står på nominasjonslista, som har Odd Helge Liestøl fra Hornnes som ordførerkandidat. Noen har erfaring fra politikken, mens andre er helt ferske. Selv har Øystein Moi sittet én persiode i kommunestyret, og har vært fylkessekretær for Aust-Agder Senterparti.

Selv om legevaktordningen ble saken som startet partiet, forteller Moi at de har mange andre kampsaker - selv om prinsipprogrammet kun er på én A4-side. Blant annet er de mot at det blir innført eiendomsskatt og for å få ungdommene til å bosette seg i kommunen. Foreløpig holder partiet sin løsning på hvordan legevaktordningen bør være hemmelig.

— Vi jobber med forskjellige løsninger, men dette vil vi diskutere internt før vi går ut med, sier Moi om ordningen som ble foreslått lagt til Kristiansand i helger og kvelder.

— Hvor går veien videre for partiet?

— Vi venter til valgkampen begynner, da skal vi markere oss sterkt. Men det skjer ikke så mye før ferien, innrømmer Moi.

— Ambisjonen er å få flest mulig inn i kommunestyret, sier han.