KRISTIANSAND: Det var sist mandag åtte kommunalt ansatte klaget over voldsom tretthet etter å ha spist i kantina til DuViTo-bygget i Kirkegata.

— Prøver viser at rømmedressingen var tilsatt det antidepressive middelet Miamserin, opplyser helse- og sosialdirektør Lars Dahlen til Fædrelandsvennen.

I august 2004 ble ti ansatte matforgiftet i samme kantine. Også den gang ble et antidepressivt middel blandet i dressing. Da gjaldt det Saritex.

— Metoden som er benyttet er mer alvorlig enn middelet som er brukt, sier Dahlen.

Kommunens helseledelse ser på dette som en personalsak og gjør hva de kan for å finne ut hvem som står bak.

— Lykkes vi ikke, anmelder vi forholdet til politiet, sier Lars Dahlen.

Kantinedriften i DuViTo-senteret er spesielt tilrettelagt arbeid for personer med psykiske lidelser eller som av andre grunner ikke er i ordinært arbeidsliv. Dahlen understreker at kantinepersonalet ikke må stigmatiseres og sier at det etter alt å dømme er én person som står bak matforgiftningen.

Etter at flere kommuneansatte reagerte på besk bismak og fysisk tretthet etter måltidet mandag, ble matrester sendt til undersøkelser.

Resultatene av prøvene forelå i går. De viser spor av Miamserin i et tolitersspann med rømmedressing og i en avfallsdunk. Prøver av tilsvarende dressing i uåpnet spann, ga ingen funn.