SØGNE: Ifølge Wikipedias logg, ble Mikkels navn «røpt» 8. februar i år. Ikke mange minuttene etter ble navnet igjen slettet fra Farmen-artikkelen på nettstedet.

Det er ikke første gang nettstedet er blitt misbrukt. Wikipedia er nærmest et eldorado for folk som vil offentliggjøre hemmeligholdte opplysninger, ettersom hvem som helst kan legge inn informasjon. Tidligere er blant annet personer i politiets søkelys blitt hengt ut på nettstedet.

Holder ikke tett

De siste dagene har debatten kokt på fvn.no. Mange lesere hevder å ha sikre kilder når de skriver sin mening om hvem som har vunnet. Ole Magnus Skretting og Agnethe B. Salvesen fra Vanse og Mikkel er de heteste vinnerkandidatene av Farmen .

— Det er mange i Søgne som var medhjelpere under Farmen. Disse skrev under på et taushetsløfte der de lovte å ikke røpe hvem som vinner konkurransen. Men det er tydelig at ikke alle har skjønt hva et taushetsløfte er. Mange mener visst at løfte betyr at man ikke skal røpe hvem man har det fra, ler daglig leder i Radio Søgne, Arnold Markussen.

Skal man tro radiomannen vet «halve» Søgne allerede hvem som står igjen på finaledagen. Mye takket være TV 2 selv:

  • I kjempebuene på Monsøya har hver av første- og andrekjempene rispet inn navnet sitt i veggen på hytta. For søgnefolk, som har besøkt buene, er det lett å finne ut hvem som var igjen på finaledagen.

  • Tv-selskapet Strix skal ha arrangert et avslutningsselskap for alle som deltok under produksjonen, inkludert lokale statister/skuespillere. Under selskapet, som gikk av stabelen på Høllen brygge, skal det ikke ha blitt lagt skjul på hvem som vinner Farmen.

  • De siste deltakerne i programmet ble fraktet i land helt åpenlyst. Ifølge tips fvn.no har mottatt, skal det ha vært jubelscener der deltakerne ble satt i land.

— Selv vet jeg med stor sikkerhet hvem som vant Farmen. Det har jeg fra sikre kilder på, sier Markussen.

— Hva legger du i sikre kilder?

— Det er alt fra folk i TV 2-systemet - til lokale folk som var med i produksjonen. Men det er jo ikke noe nytt at slikt lekker ut. Det har nok vært sånn i alle små lokalsamfunn hvor Farmen er innspilt, svarer Markussen.

Taus rutebåteier

Øyvind Karlsen i Høllen båtruter fraktet tv-selskapet fram og tilbake under innspillingen i sommer og høst. Han bedyrer at han ikke vet hvem som vinner Farmen, men skjønner at spekulasjonene går høyt i kommunen.

— Folk er nok interessert i serien fordi det var mange lokale folk som var med under innspillingen. Det er jo gøy å se naboen på tv vet du, sier Karlsen til fvn.no.

Rutebåtene hans har allerede fraktet nysgjerrige Farmen-fans ut til Monsøya, og nå håper han at Farmen kan gjøre øya til en liten turistattraksjon.

— Jeg tror nok det kan bli noen stykker når vi nærmer oss sommeren, og det blir varmere i lufta. Men serien er jo spilt inn på et privat område, så det er ikke bare å sende en hel gjeng innover mot gården, sier Karlsen.

Hett tema

— Flere av ungdommene sier de vet hvem som vant Farmen, men de holder det for seg selv. De vil jo ikke ødelegge spenningen for de andre, humrer leder Jan Tormod Thomassen i Søgne ungdomslag.

Lederen av Mandagsklubben kan ikke si at han helt sikkert vet hvem som vant årets Farmen, men han har en sterk mistanke.

— Jeg er veldig imponert over ungdommene som vet hvem som vinner årets sesong, men som likevel klarer å holde det for seg selv. Som ungdomsleder, oppfordrer jeg også dem som har opplysninger til å holde de for seg selv, sier Thomassen.

Beboeren

Peder Johan Pedersen har slått seg ned i Ny-Hellesund i Søgne. Huset hans ligger bare et steinkast fra gården «Fredheim» , hvor serien ble spilt inn. Han kjenner ikke til hvem om vinner serien.

— Det er meg dessuten helt uinteressant hvem som vinner. Jeg har ikke engang hørt noen rykter, sier Pedersen til fvn.no.