KRISTIANSAND: Nå er den 32 år gamle kristiansanderen dømt i Kristiansand tingrett til 45 dagers fengsel, for å ha skallet ned og deretter truet en politihøgskolestudent på livet.

Det var natt til søndag den 25.november i fjor at 32-åringen ble pågrepet utenfor utestedet Twist and Shout i Kristiansand sentrum mistenkt for ordensforstyrrelse på stedet.

"Du er død"

32-åringen skal da ha tatt sats og skallet politihøgskolestudenten, som var i polititjeneste, i ansiktet.

Bare flaks gjorde at politihøgskolestudenten kom fra det med bare lettere skader, da 32 åringen skallet til fornærmede da han var opptatt med å notere 32-åringens forklaring. Politihøgskolestudenten var dermed ikke forberedt på angrepet.

32-åringen er dømt for vold mot offentlig tjenestemann, ved to tidligere anledninger, og skal etter pågripelsen utenfor utestedet ha sagt at han skulle drepe politihøgskolestudenten dersom han ikke slapp han løs innen tiltalte hadde talt til ti.

Deretter skal 32-åringen ha uttalt "du er død" til politihøgskolestudenten, og nektet å oppgi navn og bopel til politiet.

Senere samme natt da 32-åringen skulle settes i arrest, kalte 32-åringen en annen polititjenestemann for en "jævla dust."

I forbindelse med skyldspørsmålet svarte 32-åringen at han "ikke husket noenting fra hendelsene", men som det heter videre i dommen:

— Husker veldig lite og ingenting

"Han bestrider imidlertid ikke at de har funnet sted og han har således forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningen".

Årsaken til den tiltaltes hukommelsessvikt skal ligge i at 32-åringen ikke tåler brennevin, og at 32-åringen i sin forklaring sier at han hadde hatt et par drinker som inneholdt brennevin samme kveld.

"Han husker derfor med få unntak veldig lite eller ingenting i tidspunktet fra da han dro med noen kamerater til byen og frem til neste morgen da han våknet i arresten".

Dørvakter på stedet, et vitne og politihøgskolestudentens veileder, som også var tilstede da hendelsene inntraff, støttet opp om politihøgskolestudentens forklaring i retten.

32-åringen ble dermed dømt til 45 dagers fengsel, hvorav 15 gjøres betinget og med fradrag av to dager for utholdt varetekt.

Dommen er i samsvar med aktors påstand.