AGDER: — Vi har mer kontroll i år enn det vi vanligvis har i påsken. Det kommer vi til å følge opp i neste uke, opplyser up-sjef i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal til fvn.no.

Startet dårlig Fredag ble hele 30 påskebilister ilagt bøter eller forenklede forelegg av utrykningspolitiet bare på riksvei 9 i Setesdal. En motorsyklist stakk av. Politiet la seg på hjul, men turte ikke fortsette jakten på grunn av tett trafikk.

UP hadde fredag kontroll på følgende steder:

Hommeren:

— 11 stoppet i fartskontroll

  • 1 tatt uten gyldig førerkort

  • 1 motorsyklist stakk av

Evje og nordover:

— 9 stoppet i fartskontroll

  • 3 tatt for kjøring med mobiltelefon

  • 5 tatt for manglende bilbelte

  • 1 kjørte uten gyldig førerkort Overrasket - At 30 bilister blir stoppet på en fredag på riksvei 9 synes jeg er en del. Det overrasker meg. Folk som kjører oppover Setesdal i påsken vet av vi står der. Så det kan ikke komme som noen overraskelse, sier Hasseldal.

Til tross for nedslående tall er det ikke meldt om ekstremkjøring blant påskebilistene.

— Vi hadde bare denne motorsyklisten som stakk av. Ellers var det ikke så galt. Men ideelt sett skulle jo ingen vært tatt, sier Hasseldal.

For lite kontroll UP-sjefen innrømmer at kontrollfrekvensen på sørlandske veier er for lav, og at det fører til at folk kjører fortere.

— Risikoen for å bli tatt for å kjøre for fort er ikke god nok. Man vet at folk kjører mer forsiktig når oppdagelsesrisikoen er høy. Denne må opp, sier Hasseldal, som mener bøtenivået i Norge er høyt nok.

Tallene over antall bøter og forenklede forelegg lørdag og søndag var ikke klart da fvn.no snakket med Hasseldal søndag kveld.