AGDER: Etter gårsdagens uvær var over 9000 husstander uten strøm på det meste. Agder Energi har i natt klart å løse en del av disse problemene, men fortsatt gjenstår det å løse problemer som gjør at 7500 kunder står uten strømforsyning.

— For øyeblikket er det rundt 1500 kunder uten strøm. I hovedsak holder disse til i Arendalsområdet, men også rundt 140 kunder i Birkenes og 180 kunder i Øvrebø i Vennesla står uten strøm, forteller informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi, til fvn.no.

Feilsøkingen fortsetter utover kvelden.

— Det foregår omfattende feilreparasjoner på flere steder. Vi har fått god hjelp av tre helikoptre og funnet flere feilsituasjonen ved hjelp av helikoptrene. Vi kommer til å fly frem til det blir mørkt. Vi flyr også over områder hvor det ikke er feil, for å sjekke at det ser greit ut, sier Refsnes.

Refsnes sa lørdag morgen at 340 av kundene som står uten strøm snart ville få strømmen tilbake, men at det for de andre kundene som manglet strøm kunne ta en del lengre tid. Klokken 13.15 manglet fortsatt 1500 kunder strøm.

Til fvn.no sier Refsnes at Agder Energi opprettholder høy beredskap inntil alle har fått strømmen tilbake. Energiselskapet forsøker med såkalt seksjonering for å finne feil i nettet, det vil si at det settes strøm på deler av nettet gradvis for å se om ting fungerer som normalt.