MANDAL: Totalt deltok 33 kor fra 13 forskjellige land i konkurransen Concorso Corale Internazionale i Riva Del Garda i Italia. Koret fra Mandal vant pris i klassen B1 for blandet kor og sølvmedalje i sacral klasse.

Siden sist søndag har noen av Europas beste kor sunget sammen under den store korkonkurransen.

Dirigent Tormod Lindland fra Mandal er godt fornøyd med innsatsen de nær 50 kordeltakerne fra Mandal presterte.

— Det er en bekreftelse på at vi synger rimelig bra. Det er en utfordring og da er det moro at vi leverer når vi skal, sier Lindland, til fvn.no.

Korkonkurransen var inndelt i en rekke forskjellige klasser. Mandal kantoria deltok ikke i den mest prestisjefulle klassen, men i den såkalte B-klassen

— Vi valgte B-klassen som ikke hadde noe obligatorisk nummer, men tre selvvalgte nummer. Man får poeng i slike konkurranser og man kan sammenligne seg med alle. I går var det en Grand Finale hvor åtte kor av de 33 korene deltok. I den finalen fikk vi være med, og selv om vi var i B-klassen holdt vi et nivå som gjorde at vi fikk lov til å være med der, sier Lindland.

Blandakoret fra Sørlandet var ikke det eneste norske koret som deltok. Nordiske røster gjør det ofte godt i slike konkurranser.

— Det var flere norske kor. Norske og nordiske kor har en tradisjon med å gjøre det bra. Mange mener at vi har en god måte å synge på og god klang i stemmen. Derfor gjør kor fra Norden det veldig bra, forteller Lindland.

1. påskedag synger koret i Mandal.