Etter at Sven O. Høiby ble omtalt i Håvard Melnæs sin bok " En helt vanlig dag på jobben", ønsker han ikke mer kontakt med Mælnes. Det skriver TV2 Nettavisen.

Høibys advokat, Christian Hausvik, skal være sint på Håvard Melnæs og Kagge forlag på grunn av omtalen Høiby har fått i boka om Se og Hørs arbeidsmetoder.

Hausvik mener Erling Kagge og Håvard Melnæs skal ha utnyttet helsetilstanden til Høiby i forbindelse med godkjenningen av manuskriptet til boka.

I en e-post til TV2 Nettavisen skriver advokaten blant annet at Høiby stiller seg utforstående til påstander "om at han har godkjent Håvard Mælnes bokutgivelse. Det kan i denne sammenheng også vises til at nevnte bok inneholder sterkt krenkende påstander om vår klient, og at han vanskelig kan hevdes å ha godkjent dette."

Forelegger Erling Kagge bestrider imidlertid dette. Han sier at Høiby ved flere anledninger har sagt at han gleder seg til bokutgivelsen. Kagge sier at Høiby skriftlig har godkjent manuskriptet og vært med på å bearbeide innholdet.