KRISTIANSAND: – Hans oppsigelse setter et viktig søkelys på hvordan NAV -reformen er blitt noe helt annet enn det som var intensjonen med reformen, sier fagforeningsleder Gudrun Lundal i en pressemelding.

Denne uken sa Ståle Sigersvold, leder av landets største NAV-kontor, i Kristiansand, opp jobben sin i protest mot nedskjæringer han mener vil føre til helt uforsvarlig drift både for ansatte og brukere.

– Jeg har bedt om økt bemanning. I stedet får vi 8,9 færre årsverk og forbud mot vikarer ved sykdom i statlige Nav neste år. Da mener jeg det blir uforsvarlig for både brukere og ansatte, og derfor tar jeg konsekvensen, sier Sigersvold i et tidligere intervju til Fædrelandsvennen.

Fagforeningslederen opplyser om at forbundet gjennom hele 2010 har hatt et godt og nært samarbeid med Ståle i arbeidet med å etablere NAV Kristiansand.

– Våre tillitsvalgte og verneombud har i lengre tid påpekt at den pressede arbeidssituasjonen fører til at brukerne ikke får så god oppfølging som de bør ha for å sikre at flest mulig blir selvhjulpne. Dette kan på sikt bli en meget dyr sparepolitikk, sier hun.